вівторок, 21 серпня 2012 15:19

Шофер і кухарка Шакіри вимагають від співачки $200 тисяч

Шофер і кухарка Шакіри вимагають від співачки $200 тисяч
Вони почали працювати помічниками по господарству сім'ї артистки більше десяти років тому Фото: bid.ru

Всесвітньо відома співачка з Колумбії Шакіра притягнута до суду за невиплату компенсації при звільненні шофера і кухарки. Розмір позову складає більше 200 тисяч доларів.

Позов по трудовій суперечці проти Шакіри розглядається в суді іспанської Барселони. Адвокат звільнених Абелардо де ла Еспріелья оголосив, що має намір до найближчої середи також порушити справу проти представника співачки Есекіеля Камеріне. Він заявив, що звільнені мають намір шантажувати Шакіру з "корисливих мотивів", використовуючи компрометуючі її відомості. Колумбійці 50-річний Дівьєр Ернандес і 46-річна Маріца Мартінес заявили, що це неправда.

Вони почали працювати помічниками по господарству сім'ї Шакіри ще в Колумбії більше десяти років тому. Пізніше переїхали разом зі співачкою спочатку в Маямі, а потім в Каталонію. Ернандес виконував обов'язки водія та кухаря, його дружина Мартінес допомагала в приготуванні їжі, прибиранні житла, здійснювала покупки.

Як випливає з наданого адвокатом звільнених позову на семи сторінках, сварка між Шакірою та її помічниками сталася ще 20 травня. Співачка повернулася додому після опівночі з групою друзів і попросила Ернандеса приготувати їй смажену курку. Він відмовився це робити, так як, за його словами, працював разом з дружиною з раннього ранку і вони втомилися. На це Шакіра заявила, що її помічники "нікуди не годяться і нехай ідуть". Що вони і зробили, переночувавши, як підкреслив адвокат, "на лавочці в парку". Після цього Ернандес і Мартінес подзвонили колишньому нареченому і продюсеру співачки адвокату Антоніо де ла Руа, який дав їм грошей і оплатив проживання в Барселоні протягом декількох днів.

Через якийсь час представник Шакіри оголосив її помічникам про припинення будь-яких відносин в нотаріальному порядку (між ними не існувало будь-якого письмового контракту, вони працювали за усною домовленістю) та запропонував в якості компенсації по шість тисяч доларів відповідно до законодавства Багамських островів, де співачка має постійне місце проживання. Помічники "від подачки" відмовилися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шакіра вагітна сином Жерара Піке

А на наступний день, за словами адвоката звільнених, Ернандес отримав по електронній пошті від невідомої особи листа з погрозами і "фотографією солдата з автоматом, який дивиться на розчленоване людське тіло, що лежить на землі". Зараз помічники вимагають від Шакіри в якості вихідної допомоги більше 200 тисяч доларів за "не виплачені за час роботи премії, відпускні, внески в систему соціального страхування". У цю суму входить і відшкодування моральної шкоди, так як, згідно з доданим медичним висновком, після звільнення у помічників спостерігалися "неспецифічний стан тривоги і синдром реактивної депресії".

Зараз ви читаєте новину «Шофер і кухарка Шакіри вимагають від співачки $200 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі