четвер, 08 грудня 2011 13:37

Син Ахметова забуває російську мову

Син Ахметова забуває російську мову

23-річний Дамір Ахметов, син донецького бізнесмена Рината Ахметова, забуває російську мову. Все через те, що він 10 років навчався за кордоном, спочатку в Швейцарії, а потім в Лондоні.

"Спочатку було непросто: чужа країна, чужі люди, але я швидко адаптувався і звик. Всі ці роки я вчився, займався спортом, дізнався багато нового і познайомився з цікавими людьми. Спочатку в Швейцарії, а потім в Лондоні. Єдиний мінус в тому, що став забувати російську мову. Нею я спілкуюся лише з батьками і то на канікулах. Тепер доведеться дотягувати її. От англійську і французьку знаю в ідеалі", - підкреслив син українського олігарха.

Дамір захоплювався футболом і хотів грати в донецькому "Шахтарі", але батько його від цього відмовив. Кажуть, хлопець зустрічається з донькою "цукрового короля" Сербії — 20-річною Діаною Костич. Зараз пара живе разом в Лондоні і наступного року планують побратися.

"Із Діаною ми дійсно разом, але одружуватися поки що не збираємось. Я ще занадто молодий для сім'ї", - спростував чутки Дамір.

Столичний логопед Оксана Сергійчук каже, що людина, яка довгий час живе за кордоном і не чує рідної мови, може забути, як вимовляти деякі звуки.

"Очевидно, людина вже думає англійською, тому й призабула деякі звуки і слова. До того ж в англійській мові 12 часових форм, а в нас лише три. І через це можуть плутатися слова. Головне, щоб не було викривлення звуку, бо тоді буде можливий акцент. Як тільки людина почне чути російську мову — згадає всі слова. Це не з івриту або арабської переходити, де зовсім інша фонетика", - зауважила логопед.

Зараз ви читаєте новину «Син Ахметова забуває російську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі