пʼятниця, 18 липня 2014 17:40

Після анексії Криму російських дизайнерів у світі сприймають інакше

Автор: yp.fedpress.ru
 

Анексія Криму, санкції та українська криза вплинули на те, щоб Росія перестала бути модною для світу, про це у своєму блозі повідомила Ксенія Собчак.

Собчак розповіла, лише кілька років тому російських дизайнерів, зокрема Олену Пермінову, Мирославу Думу та Уляну Сергєєнко почали серйозно сприймати в світі моди. Вперше за тривалий час про них почали писати американський та британський Vogue, The New York Times.

"Росіяни більше не були заїжджими багатими арабами на паризьких святах життя, а стали повноправними учасниками світової модної індустрії", - пише Собчак.

Утім, ситуація різко змінилася після останніх подій. Ксенія Собчак зазначає: "З початку "болотних" модна індустрія насупилася, але промовчала. А ось після "Крим наш"…"

Головний редактор глянцевого журналу SNC каже, що попри те, що мода завжди поза політикою, зрозуміло, що Росія більше не є "модним кластером".

Собчак зізнається, що їй "не хочеться бути поряд з відповіддю "ай ем фром Раша", оскільки одразу спливають асоціації з війною тв. Гомофобією, неприйнятною, як ви здогадуєтесь, для світу модних дизайнерів".

Натомість, мода на українське стає дедалі популярнішою. У тренді патріотичний одяг, мейк-ап та манікюр.

Зараз ви читаєте новину «Після анексії Криму російських дизайнерів у світі сприймають інакше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі