понеділок, 22 грудня 2014 12:06

Подружка "Гаррі Поттера" очолила рейтинг феміністок

Автор: Reuters
 

За результатами онлайн-опитування організації із захисту прав жінок Ms. Foundation for Women, яке проводило видання Cosmopolitan, знаменита актриса, зірка поттеріани Емма Вотсон очолила рейтинг зірок, які активні в підтримці фемінізму.

Нагадаємо, організація United Nations Women ще у вересні цього року зробила Вотсон своєї представницею, дівчина навіть виступала в штаб-квартирі ООН з доповіддю в рамках кампанії "He For She".

Актриса і раніше заявляла, що підтримує феміністичний рух і просить суспільство стерти негативні стереотипи по відношенню до нього.

"Фемінізм - це не нав'язування думок, поглядів або правил життя, навпаки, фемінізм дає свободу вибору", - вважає Емма.

На другому місці рейтингу знаменитих феміністок несподівано для всіх виявилася актриса-транссексуал Лаверна Кокс, яка також бореться за права трансгендерів. Треба сказати, що поява Лаверни в списку претенденток викликало шквал критики до організаторів опитування, багато феміністки вважають, що вона навпаки ратує за патріархальні засади, а в серпні цього року вона очолила кампанію з підтримки транссексуала Синтії Бласт, що зґвалтувала та вбила дівчинку-підлітка. Третє місце посіла журналістка Рейчел Меддоу, яка пропагує НЕ тільки феміністичні погляди, але і виступає на захист прав сексуальних меншин, представницею яких сама і є. Четверте місце зайняла співачка Бейонсе. Треба сказати, що її часто звинувачують у тому, що вона використовує термін "фемінізм" лише для свого піару, а насправді навіть не розуміє глибинної суті феміністичного руху. Крім Бейонсе в список потрапили Шер, Меріл Стріп, Мінді Каллінг, Тіна Фей і Емі Барнс.

Зараз ви читаєте новину «Подружка "Гаррі Поттера" очолила рейтинг феміністок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі