четвер, 11 грудня 2014 11:59

"Няш-мяш" та Одеська Барбі: ТОП інтернет богинь сучасності
10

Валерія Лук'янова, відома в Інтернеті під ніком Amatue, - дівчина із зовнішністю персонажа The Sims, захоплива макіяжем, езотерикою і «магією фотошопа». Приблизно з 2007 року Валерія веде активну інтернет-діяльність на LiveJournal, LiveInternet, Diary.ru та інших ресурсах, викладаючи туди свої фото, відео, малюнки, пісні та філософські есе. У 2012 році після публікації про неї на ресурсі Jezebel про Лук'янової почали писати інші західні ЗМІ, кількість переглядів її каналу на YouTube перевалила за 10 млн. Валерія знялася для авторитетного американського модного журналу V Magazine, після чого Vice зняв про неї документальний фільм Space Barbie. Своєю фігурою Валерія зобов'язана праноеденію (а також пластичної хірургії), крім того, вона, за власними словами, є енергетичним істотою з Плеяд, втіленим в людському тілі. Через всій неоднозначності навколо Валерії є як величезна армія Хейтер, так і велика спільнота її шанувальників (більше 1 млн передплатників на Facebook і більше 380 тис. - «ВКонтакте»).
Фото: lookatme.ru
Порностарлетка, ветеран індустрії з 276 фільмами на рахунку, запам'яталася інтернет-користувачам не тільки своїми екстремальними «ролями», а й незвичайною ступенем інтелектуальної серйозності, з якою вона ставилася до своєї справи. «Все, чим займаюся, - це пряме продовження того, ким я є», - говорить вона. У квітні 2011 року Саша Грей оголосила в Facebook про закінчення кар'єри порнозірки. На цей момент в її фільмографії значилося п'ять НЕ порнофільмів, включаючи картину «Дівчина за викликом» Стівена Содерберга, в якій вона виконала головну роль. Крім акторської та модельної кар'єри вона також грає у складі індастріал-групи aTelecine, активно діджеїть, пробує себе в якості продюсера, пише книги (у 2013-му вийшов її еротичний роман «Суспільство Джульєтт»), а також веде громадську діяльність.
Дженніфер Лоуренс, яка завоювала серця користувачів щирістю, почуттям гумору та самоіронією. З нею по популярності може зрівнятися, мабуть, тільки Емма Уотсон - подорослішала Герміона, якою можна стало милуватися без докорів сумління. Що ж зробив один з користувачів сервісу Imgur? Він наклав фотографії двох знаменитостей (до великого задоволення інтернет-спільноти). Портрет новоявленої мережевий богині - Емми Лоуренс або Дженніфер Уотсон (або Джеммафер Стуотсон, або Герміони Евердін) миттєво став вірусним.
Окремий пункт списку інтернет-богинь варто присвятити диснеївським принцесам - анімаційним втіленням всіх кращих жіночих якостей. Мабуть, найулюбленішою героїнею серед них залишається Русалочка з мультфільму 1989 року, яка за останні 25 років не втратила, а тільки збільшила армію своїх шанувальників. Аріель знайшла нове молодість в Інтернеті. Один з мемів, які захлеснули Tumblr, зображує її в хіпстерскіх окулярах і з іронічними текстами. Підігрівають інтерес до Русалоньку чутки про підготовлювану новій екранізації казки. Минулого тижня в Мережі з'явилася інформація, що головну роль зіграє інша інтернет-богиня - Емма Уотсон.
Якщо ви ніколи не чули про гаечки, мишці з діснеївського мультсеріалу «Чіп і Дейл поспішають на допомогу», то, ймовірно, у вас не було дитинства. Самого факту, що ця милашка є пілотом, механіком і винахідницею, цілком достатньо, щоб стати культом ідолопоклонства в гик-середовищі. Антропоморфна миша в блакитному комбінезоні любима за ідеалізовану зовнішність і характер. За сюжетом мультфільму вона є «душею і серцем» команди; за нею активно доглядають бурундуки Чіп і Дейл, однак на їх знаки уваги вона не реагує, тому що занадто захоплена своєю справою. Кілька років тому група російських фанатів створила нову релігію. Вони буквально моляться на плакати з гаечки, влаштовують факельні ходи і кожне 15 березня святкують її день народження.

В інтернет-культурі, як і в багатьох інших, є свої божества і богині. Зазвичай цей "пантеон" поповнюють або відомі актриси, вигадані персонажі з мультфільмів і кіно, або прості дівчата, які особливо відзначилися на просторах Мережі.

При цьому саме явище віртуального обожнювання зазвичай тимчасове і сильно залежить від настрою в суспільстві.

Такого статусу в Мережі удостоїлася генпрокурор Криму Наталія Поклонська, Одеська Барбі Лук'янова і деякі голлівудські акторки

Зараз ви читаєте новину «"Няш-мяш" та Одеська Барбі: ТОП інтернет богинь сучасності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі