пʼятниця, 15 липня 2022 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Не знали, чи живі рідні, і свистіли кулі над головами: зірки пригадали найстрашніші дні війни
6

Російська Федерація розпочала повномасштабне вторгнення у територію України 24 лютого. Відтоді окупанти не лише бомблять міста й села, а й знищують український народ.

Українці обороняються від російської навали, ховаються в бомбосховищах, рятуються від війни в інших країнах і перебувають у постійному страху. Винятком не стали і знаменитості. Вони поділилися спогадами про найстрашніший день війни в програмі "Зірковий шлях".

Автор: колаж Gazeta.ua
  Українці ховаються в бомбосховищах, рятуються від війни в інших країнах і перебувають у постійному страху. Винятком не стали і знаменитості
Українці ховаються в бомбосховищах, рятуються від війни в інших країнах і перебувають у постійному страху. Винятком не стали і знаменитості

Амадор Лопес

Хореограф разом з матір'ю в перші дні російської агресії вирішив виїхати зі столиці до Макарова. На той момент там здавалося безпечніше. Однак уже в березні росіяни влаштували в місті справжнє пекло. У його епіцентрі опинився і Лопес, передає УНІАН.

"Попри те, що моя мама дуже сильна жінка, я розумів, що їй страшно. Вона плакала. Ми все бачили, все розуміли, але не знали, в який момент впаде бомба. З кожним днем ставало все гірше і гірше", – розповів він.

Пізніше Лопесу з матір'ю таки вдалося виїхати з Київщини на захід.

Оля Цибульська

Найстрашніші дні російського вторгнення у співачки теж пов'язані з найріднішими – батьками. Ще до війни разом з братом вона подарувала батькам квартиру в Ірпені Київської області. Тоді виконавиця раділа, що її близькі житимуть неподалік. Та Ірпінь став одним з перших міст, які окупували російські загарбники. Декілька днів Цибульська навіть не знала, чи живі її батьки. Через постійний стрес і страх за рідних не могла розмовляти. Зараз з її батьками все добре.

Лідер гурту "Антитіла", який виховує трьох дітей, міг виїхати за кордон цілком законно. Але залишився захищати
Фото: instagram.com/antytila_official
Музикант Тамерлан, який після 24 лютого записався в тероборону, зізнався: уже тричі святкував свій день народження
Найстрашніші дні російського вторгнення у співачки Олі Цибульської пов'язані з найріднішими – батьками
Хореограф Амадор Лопес разом з матір'ю в перші дні російської агресії вирішив виїхати зі столиці до Макарова
Балерина Катерина Кухар ще до початку російської агресії поїхала на гастролі за кордон

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Осадча обрушилася гнівом на РФ і показала страшне фото загиблої дитини у Вінниці

Тарас Тополя

Лідер гурту "Антитіла", який виховує трьох дітей, міг виїхати за кордон цілком законно. Однак вирішив залишитися в Україні і записатися до лав ЗСУ, щоб обороняти українську землю від російських окупантів.

Тополя пригадав, як росіяни обстріляли місце, де дислокувалися українські військові. За його словами, тоді його побратиму відірвало ногу. Сам артист залишився цілий.

Тамерлан

Музикант, який після 24 лютого записався в тероборону, зізнався: уже святкував три своїх дні народження. Розповів, що переживав авіаудари, був поруч з будинками, які вибухали через обстріли, потрапляв під "Гради". Співак додав, що у нього над головою і кулі свистіли.

"Це було, як у кіно. Ти думаєш, що ти ніби у фільмі, але це не фільм. Це реальність", – сказав він.

Катерина Кухар

Балерина ще до початку російської агресії поїхала на гастролі за кордон. 24 лютого прокинулася від дзвінка няні дітей, яка й повідомила, що Росія почала війну проти України. І цей день став найстрашнішим для Кухар: її діти були далеко і вона не знала, як їх врятувати. Та танцюристці усе ж вдалося вивезти дітей з України в безпечніше місце.

У четвер, 14 липня, російські терористи накрили Вінницю крилатими ракетами "Калібр". У результаті обстрілу 20 цивільних загинули, ще близько 90 – постраждали. Серед жертв є немовля.Українські зірки відреагували в соцмережах на теракт Російської Федерації у Вінниці.

Зараз ви читаєте новину «Не знали, чи живі рідні, і свистіли кулі над головами: зірки пригадали найстрашніші дні війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі