пʼятниця, 15 грудня 2023 12:15

Назріває новий скандал: Лобода в інтерв'ю російському BBC наговорила зайвого про мову
3

Лобода дала інтерв'ю російському BBC і заявила, що не перекладатиме пісню українською
Фото: Скріншот
Лобода дала інтерв'ю російському BBC і заявила, що не перекладатиме пісню українською
Лобода дала інтерв'ю російському BBC і заявила, що не перекладатиме пісню українською

Співачка Світлана Лобода дала інтерв'ю російській службі BBC, у якому оскандалилась мовним питанням.

Під час розмови артистка зізналась, що дуже рідко дає інтерв'ю через критику.

"Тому що маса заголовків... І навіть через те, що сьогодні ми з вами говоримо російською, буде прилітати. Ніхто не буде розбиратися в тому, що є головний центр BBC, і в ньому є підрозділи. Це взагалі нікого не цікавить. Головне, що ми російською говоримо", - зазначила Лобода.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Популярний український гуморист заявив, що Оксана Марченко його родичка

Світлана заявила, що "не російська мова вбиває українських людей".

"Більше частина України говорить російською. Треба розбиратися в тому, яка ти людина, що ти несеш і що ти хочеш і чим ти можеш допомогти, а не те, якою мовою ти говориш. Російська мова не належить російській владі. Якби лише російська влада говорила російською, ми б категорично цією мовою не говорили. А мільйони людей по всьому світу говорять російською, так сталося", - видала жінка.

Лобода зазначила, що створювала пісні українською, але вони були незрозумілі її російськомовній аудиторії.

"Я продовжитиму писати пісні українською, російською. Для російськомовної аудиторії. Латвія, мої музиканти знають англійську, але говорять всі російською і розуміють російську. Відповідно, вони взагалі не розуміють, про що українські пісні. Я перекладаю, пояснюю, розповідаю. Але треба розуміти, що це все одно лише локальна історія для українського ринку. Але я все одно це буду робити із задоволенням, бо в Україні живе велика кількість моїх прихильників, які мене люблять", - пояснила співачка.

Підсумувала, що не хоче втрачати російськомовну аудиторію.

Лобода виступила на приватному корпоративі в Дубаї. Артистка співала з росіянами на одній сцені. Треки виконувала російською мовою. Про це повідомила пропагандистка Олена Жигалова. У коментарі для видання "Музвар" Лобода підтвердила свій виступ на корпоративі. За її словами, замовницею була громадянка Казахстану, яка начебто не підтримує війну.

Зараз ви читаєте новину «Назріває новий скандал: Лобода в інтерв'ю російському BBC наговорила зайвого про мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі