четвер, 12 квітня 2012 14:34

Мела Гібсона звинуватили в антисемітизмі

Мела Гібсона звинуватили в антисемітизмі
Актор працює над фільмом про Іуду Маккавея Фото: starslifes.blogspot.com

Компанія Warner Bros. призупинила роботу над фільмом Мела Гібсона про Іуду Маккавея, повідомляється на сайті The Wrap.

Іуда Маккавей - старозавітний воїн, народний герой Ізраїлю, який керував повстанням євреїв проти Антіоха Епіфана. Раніше вже було оголошено, що Гібсон працюватиме над фільмом про Маккавея як продюсер. Крім того, кінематографіст розглядав можливість участі в проекті в якості режисера і виконавця головної ролі. Однак остаточне рішення Гібсон збирався прийняти після прочитання готового сценарію.

За наявними даними, представників Warner Bros. не влаштував сценарій, підготовлений Джо Естерхазом (раніше Естерхаз працював над фільмами "Танець-спалах", "Основний інстинкт", "Тріска" і "Шоугелз"). Сценарист, в свою чергу, звинуватив Гібсона в тому, що той ненавидить євреїв. На думку Естерхаза, Мел з самого початку не планував знімати фільм і анонсував проект тільки для того, щоб позбутися репутації антисеміта.

Гібсон у відповідь на звинувачення заявив, що за свою кар'єру жодного разу не стикався зі сценарієм настільки слабким, як робота Естерхаза. Мел стверджує, що саме це і стало причиною, по якій Warner Bros. призупинили роботу над фільмом про Маккавея. Відповідних коментарів від Естерхаза поки не надходило.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мел Гібсон продає "особистий курорт" за $30 млн

Раніше представники єврейських громад в США вже висловлювалися негативно про ідею Warner Bros. зняти фільм про Іуду Маккавея. Зокрема, Абрахам Фоксмен, глава Антидифамаційної ліги, заявляв, що його не влаштовує участь Гібсона в проекті. "Було б помилкою довірити його [Маккавея] історію людині, яка без поваги і розуміння ставиться до релігійних поглядів інших людей", - сказав Фоксмен.

Зараз ви читаєте новину «Мела Гібсона звинуватили в антисемітизмі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі