четвер, 12 лютого 2009 14:46

Майкл Джексон підхопив смертельну інфекцію (ФОТО)

Майкл Джексон вже давно не справляє враження здорової людини: проблеми з шкірою і обличчям почалися у поп-зірки ще багато років тому, а численні пластичні операції явно похитнули загальний стан здоров"я співака. Своє 50-річчя у серпні минулого року Майкл зустрів в інвалідному кріслі, одягнений в піжаму і капці. У такому стані папараці сфотографували співака, який видирається за допомогою помічників з машини, біля воріт власного будинку.

Днями з"явився новий доказ того, що Майкл хворий набагато серйозніше, ніж здається. У останні тижні співак зачастив в одну з клінік в Беверлі-Хіллс, де співак проходить курс терапії антибіотиками. На його обличчі завжди темні окуляри і хірургічна маска, а при виході з лікарні Майкл одягає ще і лікарняну шапочку. Щоки у співака хворобливо бліді і запалі, але головне, що вразило очевидців - страхітливий стан його рук: шкіра роз"їдена виразками, нігті і нігтьове ложе хворобливо запалене і гноїться.

За інформацією, що просочилася з клініки, Майкл Джексон страждає від стафілококової інфекції, яка, імовірно, була занесена під час чергової хірургічної спроби відновити ніс співака, що провалився. Інфекція швидко розповсюджується по шкірі співака: її сліди є і на обличчі, і на тілі. Це важка форма інфекції - MRSA, яка погано піддається лікуванню антибіотиками і може привести до необоротних наслідків. Майкл Джексон відвідує клініку двічі на тиждень - йому прописали регулярні ін"єкції.

- Може бути, що у Майкла Джексона дійсно найбільш небезпечна форма стафілококової інфекції - MRSA (метіцилін-резистентна форма золотистого стафілокока), - так прокоментував знімки співака один з провідних американських пластичних хірургів Ентоні Юн, - Хвороба надзвичайно небезпечна і з трудом піддається лікуванню, оскільки інфекція дуже агресивна і відчайдушно чинить опір більшості відомих сьогодні антибіотиків. У найважчих випадках вона може викликати сепсис і призвести до смертельного результату. Важким пацієнтам так само іноді потрібна серйозна реконструкція зовнішності після того, як хірурги видаляють відмерлі ділянки шкіри. Особливо якщо серйозно уражене обличчя. Якщо інфекція виявлена вчасно і на ранній стадії, то з нею можна постаратися справитися.

Але не варто забувати, що імунітет співака і так дуже серйозно ослаблений. MRSA зазвичай називають "лікарняною інфекцією": найголовніша причина її розповсюдження - немиті руки няньок, медсестер і навіть лікарів. Інфекція заноситься під час хірургічних операцій або під час післяопераційного лікування. Потрапивши в ранку, вона стає причиною запалення шкіри, яке може привести до нагноєння і скупчення гною під шкірою. Якщо бактерії з джерела запалення проникають у кров, то вони можуть уразити життєво важливі органи і навіть стати для пацієнта смертельними. І якщо раніше медики сподівалися на ванкоміцин - єдиний антибіотик, здатний справитися з MRSA, то останнім часом інфекція мутувала і навчилася чинити опір і йому.

Майкл Джексон відкидає усілякі спроби дізнатися про його здоров"я. Ще в минулому місяці біограф Ян Халперін, який пише про співака книгу припустив, що Майкл Джексон страждає потенційно небезпечним захворюванням легенів - тому він і ходить весь час в медичній масці.

Але якраз тоді очікували, що співак під тиском багатомільйонних боргів знову почне гастролювати і записувати альбоми, тому прес-секретар Джексона з обуренням спростував цю заяву. І запевнив, що співак абсолютно здоровий і готовий до активної концертної діяльності.

Передбачається, що Майкл Джексон в різний час зробив від 4 до 10 пластичних операцій. Сам співак визнає, що зробив їх тільки дві - на носі, щоб вирішити проблеми з утрудненим диханням.

Єдина хвороба, в якій Джексон коли-небудь признавався - це вітіліго: зміна пігментації, нібито саме через неї шкіра співака так радикально посвітлішала.

За матеріалами The Sun, Daily Mail

Зараз ви читаєте новину «Майкл Джексон підхопив смертельну інфекцію (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі