середа, 01 вересня 2021 17:43

Катерина Кухар в сукні від Юлії Магдич відвела до школи 230 учнів
4

Фото: надала Катерина Кухар

Катерина Кухар, прима-балерина й керівниця Київського державного фахового хореографічного коледжу, відсвяткувала 1 вересня разом із 230 учнями. Цього року балерина започаткувала нову традицію для студентів. Після вранішньої лінійки в хореографічному коледжі, де дали перший дзвоник і зробили посвяту нових учнів у балетне мистецтво, Катерина відчинила двері першому курсу до Національної опери України.

Мета нової традиції - візуалізація мрії студентів. Більшість уперше побували за лаштунками театру й на головній професіональній сцені. Також вони відвідали майстер-клас на сцені головного театру країни від народних артистів. Хлопці - від неймовірного Максима Моткова, а дівчата - від Катерини Кухар.

"Ми виховуємо дітей для театру, тому маємо робити все разом, бути сім'єю. Як балерина й керівниця коледжу точно знаю, що потрібно дітям і театру. Попереду в учнів наполеглива праця на шляху до мрії! Щодня на парах, на репетиціях вони мають завжди уявляти кінцеву мету. Вони - майбутня культурна еліта. Емісари української культури у світі. Вони мають запам'ятати це відчуття сцени, до чого мають прагнути.

Я хочу, щоб 1 вересня для них стало символічним. Щоб ми разом розпочали навчальний шлях саме тут. Свого часу ця сцена була для мене великою мрією. Як керівник коледжу я ставлю мету створити для них комфортні умови, щоб усі наступні роки, які ми проведемо пліч-о-пліч за балетними станками, у гримерках театру і, сподіваюся, у подорожах і студентських гастролях, асоціювалися для них із можливостями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Стоянов показав дітей і покатав Катерину Кухар на водному драконі

Для 1 вересня прима-балерина обрала червоню сукню в національному українському стилі від дизайнерки Юлії Магдич.

На першій частині свята, лінійці коледжу, сьогодні були настанови від таких балетних гуру, як-от хореографа-постановника Раду Поклітару, художнього керівника коледжу Олексія Безсмертного, який нині налагоджує міжнародні зв'язки навчального закладу. Олексій пообіцяв, що з цього року коледж розпочне співпрацю із національною школою танцю в Марселі у Франції.

Артисти балету Олександр Стоянов і Катерина Кухар заснували бренд Art of self love - Мистецтво любити себе. Подружжя виробляює рідкісні аромасвічки й засоби догляду за тілом.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Кухар в сукні від Юлії Магдич відвела до школи 230 учнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі