пʼятниця, 29 березня 2019 17:23

Хто така Біллі Айліш і чому її пісні обожнюють підлітки

Хто така Біллі Айліш і чому її пісні обожнюють підлітки
Американську співачку Біллі Айліш назвали однією з найперспективніших у 2019 році. Фото: instagram.com/wherearetheavocados/

Американську співачку 17-річну Біллі Айліш назвали однією з найперспективніших зірок 2019 року за версією BBC Music.

Днями вона випустила новий альбом під назвою When We All Fall Asleep, Where Do We Go. До нього увійшло 14 нових пісень, повідомляє lifestyle24.

"Ми намагалися, щоб кожна пісня звучала зовсім по-іншому. Якщо посадити чотирнадцять людей з різними смаками в одну кімнату і включити мій альбом, я хочу, щоб кожному сподобався хоча б один трек", – пояснила вихід нових пісень співачка.

Біллі Айліш народилась в Лос-Анджелесі в родині музикантів. Вокальну кар'єру розпочала рано, бо навчалася вдома. В 11 років вона вже записувала власні пісні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український гурт Panivalkova припинив своє існування

Окрім вокалу, дівчина інтенсивно займалась танцями. У 2016 році отримала серйозну травму і назавжди пішла з хореографією.

До того ж дівчина хворіла на розлад центральної нервової системи, але зараз подолала його. У 2015 році для музичної групи рідного брата записала хіт під назвою Ocean Eyes.

У серпні 2017 року Біллі випустила власний дебютний міні-альбом Do not Smile at Me. Після цього, компанія Apple назвали Айліш "артистом UpNext" від Apple Music - ще до виходу її альбому понад 800 тис. користувачів сервісу додали його собі у медіатеку.

Успіх прийшов на початку 2018 року. На початку лютого того ж року, сингл прослухали більше 35 млн разів лише на Spotify.

Критикам важко визначити у якому жанрі працює Айліш. Її пісні підпадають під категорії поп-музики, інді та електроніку. Стиль і подача відрізняється від інших молодих виконавців. Дівчина співає про гостросоціальні теми, створює кліпи у форматі фільмів-жахів.

"Найкращою піснею" назвали хіт "Пла­кала" гурту "Казка". Отримала премію "Юна". 8-ма церемонія пройшла у столичному палаці мистецтв "Україна".

Зараз ви читаєте новину «Хто така Біллі Айліш і чому її пісні обожнюють підлітки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі