середа, 02 жовтня 2013 14:59

Голі та прекрасні: зірки на фото Енн Лейбовіц
36

Фото: фото:creativestudio.ru

Сьогодні святкує свій день народження відомий фотограф Енн Лейбовіц. Митець працювала з багатьма зірками Голлівуду, але не всі знають, що Енн професіонал не тільки у портретній зйомці, а володіє різними жанрами цього мистецтва.

Саме портрети відомих особистостей, які нерідко з'являлись оголеними на фото Енн Лейбовиц, принесли їй світову славу.

Співаки, актори, політики показують себе з іншого боку на її фото, серед героїв є навіть королева Єлизавета ІІ.

Фотографії вперше зацікавили Енн Лейбовіц під час поїздки до Японії після другого курсу. Коли вона повернулася додому Енні Лейбовіц відразу ж записалася на курси фотографів. На третьому курсі Енні Лейбовіц залишає навчання і їде на пошуки нових вражень з археологічною експедицією в Ізраїль на розкопки палацу царя Соломона. Саме тут Енні розуміє, що хоче присвятити своє життя мистецтву фотографії. Вона пригадуе, як в один з днів вона гортала прислані ідругим номери журналів "Rolling Stone" - фотографії музикантів стали відправною точкою її творчого шляху.

Після повернення до Америки Енні Лейбовіц стала позаштатним фотокореспондентом видання "Rolling Stone". Вже через кілька років вона стала головним фотографом самого популярного журналу в музичному середовищі. Протягом наступних тринадцяти років вона невпинно наводила об'єктив фотоапарата на знаменитих музикантів, акторів і політиків. Багато її знімки згодом набули світової популярності.

Одна з найвідоміших фотографій, Джон Ленннон і Йоко Оно. Вона була зроблена 8 грудня 1980 за кілька годин до вбивства Леннона. Після кількох спроб зробити одиночний портрет Леннона, музикант наполіг на тому, щоб на обкладинці були обидва - і він, і його дружина Йоко Оно. Лейбовіц попросила Джона зняти одяг і притулитися до Йоко.

"Йоко запитала  чи потрібно їй зняти хоча б верхню частину одягу, і я відповіла - ні, не потрібно, ще не розуміючи, яким саме має бути зображення. Коли Джон обійняв її, це виглядало приголомшливо сильно. Це виглядало так, ніби їй холодно і він зігріває її. Перша проба на Polaroid привела в захват їх обох. Джон сказав: "У цьому кадрі ти показала наші відносини саме такими, які вони є. Пообіцяй мені, що він буде на обкладинці журналу "Rolling Stone". Я подивилася йому в очі і зрозуміла, що угода відбулася". - Розповідає Енн Лейбовіц .

У 2005 році, обкладенка Джона Леннона і Йоко була визнана кращою журнальної обкладинкою за останні чотири десятки років.

Зустріч в 1989 році з знаменитої американської письменницею Сьюзан Зонтаг стала знаковою для фотографа.

Сьюзан Зонтаг стала для Енні Лейбовіц коханої, другом, партнером і порадником. Саме завдяки її впливу світ побачив фотографію Енн Лейбовіц з місця військових дій у Сараєво - "Велосипед хлопчика, убитого снайпером". Фотограф і письменниця у 1999 році випустили у співавторстві книгу " Жінки" , що представляє собою збірний портрет представниці прекрасної статі кінця XX століття. Видання містить близько двохсот фотографій жінок різних професій, соціальних статусів, національностей, віросповідань і віку.

Фотостудія Енні Лейбовіц в Нью- Йорку співпрацює з багатьма відомими глянцевими журналами, її фотовиставки щороку проходять по всьому світу. У 2001 році у віці 52 років Енні Лейбовіц народила дочку. Ще двох дітей - двійнят їй виносила сурогатна мати.

Зараз ви читаєте новину «Голі та прекрасні: зірки на фото Енн Лейбовіц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі