понеділок, 17 жовтня 2011 10:01

Єлизавета II у наступному році стане прабабусею вдруге

Єлизавета II у наступному році стане прабабусею вдруге

Її Величність Єлизавета II стане прабабусею вдруге. Старший онук королеви Пітер Філіпс активно поповнює лави членів королівського сімейства.

В кінці минулого року, перед новорічними святами в сім'ї подружжя Філліпс народилася дівчинка Саванна - перша правнучка Її Величності. Дівчинка стала дванадцятою в черзі на престол.

Однак Пітер і його дружина Отам (Autumn) вирішили не зупинятися. Як офіційно повідомили представники Букінгемського палацу, подружжя Філліпс чекає на другу дитину. Поповнення відбудеться в березні наступного року. І таким чином, Її Величність стане прабабусею вдруге.

33-річний Пітер Філіпс - син єдиної дочки Єлизавети II, Анни. Оскільки мати вийшла заміж за людину, яка не належить до знатної сім'ї, він не носить королівського титулу.

Чоловік є 11-м у черзі на британський престол. Зі своєю обраницею Філліпс познайомився на перегонах "Формули-1" - гран-прі Канади. Пітер працював у знаменитій британській команді "Вільямс", а уродженка Канади Отам Келлі відповідала на гран-прі за розміщення учасників гонок.

Пара зіграла весілля в травні 2008 року. Відповідно до закону XVIII століття, якщо член королівської сім'ї поєднується шлюбом з послідовником католицької релігії, він втратить право на престол. Отам незадовго до церемонії одруження перейшла з католицизму в протестантство.

Багато хто був переконаний, що роман Пітера і його коханої закінчиться нічим: потенційний престолонаслідник не зможе зв'язати своє життя з дівчиною з середнього класу, до того ж громадянкою Канади. Однак родичі молодого чоловіка вирішили йти в ногу з часом і бути вище забобонів. Примітно, що Філліпс вирішив відразу не розповідати Отам про спорідненість з королівською сім'єю. Дівчина дізналася, з ким зустрічається, тільки коли побачила Пітера в телепрограмі про принца Вільяма.

Зараз ви читаєте новину «Єлизавета II у наступному році стане прабабусею вдруге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі