вівторок, 24 квітня 2007 19:55

Дитина задихнулася, проковтнувши гумову кульку

 Вдень 20 квітня до Теофіпольського районного відділу міліції зателефонували з районної лікарні. Черговий лікар повідомив, що бригадою швидкої допомоги доставлено труп восьмирічного хлопчика.

"Віталій та Вадим Мовчан близнята, - розповідає голова Святенької сільської ради Теофіпольського району Хмельницької області Марія Ілиць. - Хлопці схожі як дві краплі води. Мені їх мати розповідала, що брати один від одного часто ховали іграшки до рота. Так сталося і цього разу. На перерві Вадим забрав у братика шарик і сховав до рота. Віталій почав його наздоганяти його. Десь хлипнув повітря і шарик влетів у горло, і перекрив дихання. Медсестра вже нічим не могла допомогти дитині. Коли привезли до лікарні, лікарі лише зафіксували смерть дитини. Я добре знаю Оксану, матір Віталія та Вадима. Молода жінка, тридцять років. І Оксана, і її чоловік - обоє з нашого села. Правда він не хоче бути в зятях, а вона в невістках. То вони трохи живуть у її батьків, трохи у його. А так, чудова сім"я".

 "За 37 років моєї роботи у школі, це перший подібний випадок, - розповідає директор загальноосвітньої середньої школи села Святець Микола Починюк. – коли хлопчик проковтнув шарик, діти налякалися. Прибігла класний керівник. Коли жінка взяла його на руки, Вадим подивився їй в очі, але сказати нічого не зміг. Медсестра робила штучне дихання та повітря не проходило. А коли діти сказали, що він проковтнув кульку, намагалася її дістати. Нічого не вийшло. Зателефонували до Теофіполя та викликали карету швидкої допомоги. Але наше село кілометрах в десяти від райцентру. Поки вони приїдуть. А дитина посиніла ще у школі. Хтось вибіг на вулицю. Якраз їхав бригадир тракторної бригади. Власним авто чоловік відвіз хлопчика в амбулаторну лікарню села Святець, а вже звідти у Теофіпольську райлікарню. Там лікарі сказали, що дитина мертва".

 Цей випадок ми попросили прокоментувати головного лікаря Теофіпольської районної лікарні Миколу Люлько: "До лікарні зателефонували і повідомили, що дитині погано, - розповідає пан Люлько. - Одна карета швидкої допомоги виїхала за викликом, інша стояла на ремонті. Коли дитину привезли до лікарні, наша машина саме виїжджала у Святець. У лікарні анестезіолог за допомогою ларингоскопу дістав з гортані червону кульку. Та було вже пізно. Дитина була мертвою. Медсестра розповідала, що коли вона увійшла до класу, хлопчик не дихав, був відсутній пульс, зіниці розширені а масаж серця не дав результатів. А без кисню мозок помирає за п"ять хвилин. За такий час швидка все одно б не дісталася села. Фактично, до кабінету медсестри дитину принесли вже мертвою. Єдине, що могло врятувати хлопчика, це кваліфікований лікар з відповідними медичними інструментами".

"Газета по-українськи"
Зараз ви читаєте новину «Дитина задихнулася, проковтнувши гумову кульку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі