четвер, 13 жовтня 2022 01:55

"Це був дуже складний вибір" - Монатік розповів, чому повернувся у Київ

"Це був дуже складний вибір" - Монатік розповів, чому повернувся у Київ
Український співак Дмитро Монатік почув про війну в Україні, коли відпочивав в Іспанії. Фото: viva.ua

Український співак Дмитро Монатік 24 лютого разом з дружиною та дітьми перебував в Іспанії.

Сім'я відпочивала у Барселоні. Про це Монатік розповів в інтерв'ю Маші Єфросініній.

"Ми приїхали до Барселони. У мене мрії будуються на дітях останнім часом. Я мріяв, щоб вони побачили Діснейленд, щоб поїхали з нами в американський тур і пішли з ними до Universal парку… 23 числа ми будували плани. 4 числа мало бути весілля в Мукачевому, де я мав виступати. Коли 24 числа мене дружина розбудила і сказала, що почалася війна і бомблять наші міста… Ці емоції складно описати словами. То це ми були за кордоном, а що відчували люди там, усередині?" - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Monatik зворушливо привітав дружину із днем народження, а також поділився архівними сімейними фото

Після довгих роздумів співак вирішив повернутися до рідного Києва, але без родини. Це рішення далося йому та його дружині Ірині непросто.

"Хотів приїхати та бути корисним, було багато вагань. Ми зійшлися на тому, що зараз я маю бути з ними. Ми домовилися, що максимально допомагатимемо. І це трохи заспокоювало. Ми справді багато зробили. Почали робити благодійні тури. Це потрібно і сьогодні, адже це те, що я вмію робити. Але вона чітко знала, що я собі ніколи не пробачу, якщо не приїду в Україну під час війни та не подивлюся в очі нашим людям. Не почую сирени. Я із цим не зможу жити. Я просто знав, що якщо я не відчую цього, я сам собі ніколи не повірю. Я даю концерти у Європі, але не дав жодного концерту в Україні. Як це може бути? Я ж український артист. Хоч ми й далеко одне від одного із сім'єю, ми далеко лише фізично, а не морально, ми весь час на коннекті. Так, війна - страшна штука", - сказав він і розплакався.

Монатік не приховує, що рішення повернутися до України під час війни стало найважчим у його житті.

"Повертатися до Києва зараз чи повертатися пізніше - це був дуже складний вибір. На роздоріжжі. Кудись треба йти, а куди… Коли я повернувся до Києва, стало легше", - зізнався він.

Monatik повернувся в Україну й дав перший концерт у київському метро. Зірка виступив на станції Майдан Незалежності. Це перший виступ Дмитра Монатіка від початку війни. Його російська агресія застала за кордоном. Послухати улюбленого виконавця прийшли військові, медики, волонтери й знайомі артиста.

Зараз ви читаєте новину «"Це був дуже складний вибір" - Монатік розповів, чому повернувся у Київ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі