неділя, 15 квітня 2007 13:21

Бельгійський історик розкрив таємницю Магелланової протоки

Протоку між Атлантичним і Тихим океанами відкрито в 1520 році не самим португальським мореплавцем Фердинандом Магелланом, що організував і зробив перше в історії здійснив кругосвітню подорож, а одним з членів його експедиційної команди - Ролданом де Арготе (Roldan de Argote), стверджує бельгійський морський історик Марсель Ван Брюссел.

"Прийшов час внести поправку до книги історії", - цитує слова вченого брюссельський журнал "Булітін".

Ван Брюссел приводить, зокрема, свідоцтва того, що, коли де Арготе повідомив Магеллану, що знайшов морський шлях з Атлантичного в Тихий океан, він викликав сльози радості у свого капітана, на честь якого протока була згодом названа і який знаходився на службі іспанського короля Карла П"ятого.

Бельгійський морський історик повідав також, що дійсний першовідкривач Магелланової протоки, помер в 1538 році у віці 40 років, мав украй потворну зовнішність: його обличчя було спотворене отриманим в 1528 році ранами, пише РІА "Новини".
Зараз ви читаєте новину «Бельгійський історик розкрив таємницю Магелланової протоки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі