середа, 18 січня 2012 16:34

Невчасна зміна лінз може викликати кон'юктивіт

Невчасна зміна лінз може викликати кон'юктивіт

Контактні лінзи найчастіше носять молоді люди з короткозорістю та далекозорістю. Вінницький окуліст Галина Лютворт стверджує, що лінзи зупиняють прогресування короткозорості. Носять їх від місяця до шести в залежності від строку дії.

"Їх треба вчасно міняти. Цього слід суворо дотримуватися. Якщо не замінити лінзи вчасно — може розвиватися кон'юнктивіт" - зауважує Галина Генріхівна.

Лінзи потрібно зберігати в дезінфікуючому розчині. Його продають у спеціалізованих аптеках. Середня ціна лінз — від 120 грн.

"Буває, замовляють кольорові лінзи. Вони міняють колір очей. Це змінює вигляд людини. Їх ставлять на три місяці. Взагалі, ними не слід зловживати" — каже лікар.

Лінзи вважають альтернативою окулярам. Але від них не слід відмовлятися.

"Носити окуляри стало модно. Це раніше соромилися, ховали в карман. Зараз є великий вибір. Головне, правильно підібрати форму лінз та оправу. Лінзи для окулярів краще брати з антирефлексним покриттям. Вони відштовхують воду, не запотівають. Знімають відблиски лампочки. Такі окуляри захищають від електромагнітних хвиль. Їх треба одягати тим, хто довго працює за комп'ютером. Скло відбиває світло екрана, картинки стають чіткішими. Очі не напружуються" — зауважує окуліст.

Порушення зору може виникати з віком. Якщо зір хороший, очі слід обстежувати після 40 років. У ці роки може проявлятися катаракта та глаукома. Нелікування цих хвороб може призвести до сліпоти.

Зараз ви читаєте новину «Невчасна зміна лінз може викликати кон'юктивіт ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі