понеділок, 11 листопада 2013 16:06

ЗАЗ почне повномасштабне виробництво Chevrolet Cruze вже в наступному році

ЗАЗ почне повномасштабне виробництво Chevrolet Cruze вже в наступному році

На Запорізькому автозаводі планується повномасштабне виробництво автомобіля Chevrolet Cruze. Як повідомив Таріел Васадзе, почесний Президент Корпорації "УкрАВТО", на сьогоднішній день досягнута домовленість про намір з головним партнером ЗАЗу - корпорацією General Motors - про спільний випуск в Запоріжжі автомобіля Chevrolet Cruze.

"Мова йде не про збірку, а повномасштабне виробництво, - акцентував Таріел Шакрович. - У Запоріжжі буде проводитися повний цикл виробництва моделі".

Найближчим часом на ЗАЗ приїдуть фахівці General Motors, щоб вивчити технічні аспекти постановки моделі на конвеєр. Планується, що роботи з налагодження виробництва почнуться на початку наступного року, а перша продукція вийде в середині 2014-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В жовтні український авторинок впав майже вдвічі

"Ці домовленості будуть реалізовані, якщо в Україні не зміниться законодавче поле", - скасував народний депутат Таріел Васадзе.

Для реалізації проекту ЗАЗ подає в Кабінет міністрів проект впровадження виробництва з поетапним планом його локалізації, і уряд буде стежити за його виконанням.

Нагадаємо, що Chevrolet Cruze (седан верхнього С-класу) в 2009 році прийшов на зміну Chevrolet Lacetti і сьогодні до нас поставляється із заводу в Кореї. Завоював 5 "Зірок" безпеки згідно з методикою EuroNCAP. Випускається в кузовах седан, хетчбек і універсал. У 2013 році зазнав невеликий рестайлінг. Мінімальна ціна - 162 700 грн. Є надія, що з початком випуску в Україні його ціна знизиться.

Зараз ви читаєте новину «ЗАЗ почне повномасштабне виробництво Chevrolet Cruze вже в наступному році». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі