понеділок, 07 квітня 2014 13:11

Вживані автомобілі подорожчали на 40%

Вживані автомобілі подорожчали на 40%

Вторинний автомобільний ринок в Україні через кризу впав на 20%, а вартість автомобілів піднялася пропорційно долара.

Про це в коментарі  Gazeta.ua повідомив експерт сайту RST.ua Микола Росліченко.

"За нашими підрахунками, зацікавленість в покупці вживаних автомобілів з початку року знизилася на 20-25%, але попит поступово починає зростати. При цьому кількість пропозицій за останні пару місяців істотно не змінилася.

Щодо вартості, то автомобільний ринок, в тому числі і вторинний сильно прив'язаний до іноземної валюти, тобто, якщо долар подорожчав на 40%, відповідно це пропорційно позначилося і на подорожчанні машин. Причому якщо новий автомобіль ще можна знайти в салонах за старим курсом, то вартість вживаних авто змінюється відразу, тому що спочатку вартість розраховується саме в доларах", - розповів експерт.

Також в RST.ua повідомили, що зміни автомобільного оподаткування в найближчому майбутньому не вплинуть на вторинний авторинок.

"Якщо ж розглядати питання нового оподаткування, то вторинний авторинок більш інертний в цьому питанні, і будь-які зміни вартості пов'язані з оподаткуванням не відразу відображаються на вторинному ринку", - зазначив експерт.

Зараз ви читаєте новину «Вживані автомобілі подорожчали на 40%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі