субота, 01 травня 2021 08:05

Врізався на швидкості 218 км/год: загинув чемпіон "Формули-1"

1 травня 1994 року під час змагань "Гран-прі Сан-Марино" на трасі в Імолі загинув 34-річний бразильський автогонщик Айртон Сенна. Він був трикратним чемпіоном світу в класі машин "Формула-1".

Автор: wikipedia.org
  Загинув бразильський автогонщик
Загинув бразильський автогонщик

На початку перегонів у першому повороті зіштовхнулися автогонщики Педро Ламі і Джей Лехто. На трасу випустили автомобіль безпеки, щоб швидкість руху болідів знизилась і можна було прибрати уламки. Гонщики їхали за машиною безпеки до шостого кола.

На сьомому колі машина Айртона Сенни зірвалася з траси і на величезній швидкості врізалася в бетонну стіну. Згідно з показаннями телеметрії, у момент зриву швидкість машини становила 310 км/год. Після цього Сенна встиг загальмувати й уповільнити болід, але швидкість на момент удару в стіну становила приблизно 218 км/год.

Автор: starsports.life
  Загинув бразильський автогонщик
Загинув бразильський автогонщик

Коли стало зрозуміло, що Сенна залишається нерухомим у машині, гонку зупинили і до місця аварії прибули медики. Коли його дістали з уламків машини, він практично не подавав ознак життя. Йому зробили трахеотомію і доправили до шпиталю, підключивши до апарату штучного дихання. Після проведеного обстеження стало зрозуміло, що мозок автогонщика мертвий. Шансів на його вихід з коми не залишилося. Медики вирішили припинити штучно підтримувати життя його тіла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ввели перші автомобільні номери у світі

Пізніше стало відомо, що при зіткненні відірвалося праве переднє колесо разом зі шматком підвіски і вдарило Сенну по голові. При цьому металева частина підвіски пробила шолом і завдала черепно-мозкову травму, несумісну з життям.

Автор: sport.fakty.ua
  Загинув бразильський автогонщик
Загинув бразильський автогонщик
15 квітня 2001 року свою першу перемогу в перегонах "Формула-1" здобув німецький автогонщик Ральф Шумахер, молодший брат триразового чемпіона світу Міхаеля Шумахера. Він виграв Ґран-прі на машині Williams на трасі в Сан-Марино. Німець дебютував на автоперегонах у 17 років на ADAC Junior Formula Championship, де посів 2-е місце. Це дало змогу йому стати учасником перегонів "Формули-3" і привернути увагу команди WTS Racing, у складі якої він виступив на чемпіонаті Німеччини 1994 року.
Зараз ви читаєте новину «Врізався на швидкості 218 км/год: загинув чемпіон "Формули-1"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі