понеділок, 01 травня 2017 11:37

Водіння авто розвиває мозок людини - вчені

Водіння авто розвиває мозок людини - вчені
Вчені: Водіння сприяє розвитку головного мозку Фото - grifonsoft

Американські вчені стверджують, що водіння сприяє розвитку головного мозку людини.

Ті особи, які мають водійські права, мають більш активний і розвинений мозк, порівнянно з тими, хто не вміє керувати автомобілем.

Фахівці провели дослідження з участю близько 2 тис. респондентів, серед яких були як водії, так і ті особи, які не в змозі керувати транспортним засобом. Про це повідомляє vladtime.

Була зафіксована різниця в роботі головного мозку добровольців з першої та другої категорій. Окремі ділянки мозку різним чином реагували на подразники, крім того, вчені з'ясували, що у водіїв було більше активності в правій частині мозку.

Волонтерам запропонували переглянути відеоролики, що демонструють різні ситуації. У людей, що водять автомобіль, була більш інтенсивна реакція, їх мозок на відеозаписі відгукувався значно швидше.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перший радянський лімузин

Вчені пояснили цей факт тим, що у водіїв є додаткові нейронні ланцюги, яких немає у тих, хто не вміє водити машину.

Дослідники планують і далі аналізувати мозкову активність водіїв, щоб зрозуміти, як цей навик позначається на роботі мозку людини. Ці дані можуть згодом стати в нагоді для лікування різного роду захворювань.

Вчені зі Стенфордського університету з'ясували, що в людини є дві ніздрі, щоб періодично підстраховувати одна одну. Завдяки цьому можна вловлювати багато відтінків запаху.

Зараз ви читаєте новину «Водіння авто розвиває мозок людини - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі