четвер, 03 жовтня 2024 11:52

В Україні виросли продажі дизельних і гібридних авто - що купували найчастіше

В Україні виросли продажі дизельних і гібридних авто - що купували найчастіше
Українці у вересні частіше купували дизельні та гібридні авто. Фото: pixabay.com

Ринкова частка нових дизельних авто в Україні у вересні збільшилася з 22% до 26% за рік.

Гібридів також купували більше, повідомляє Укравтопром. Їхня частка зросла з 17,4% до 21,5% за рік.

"Найпопулярнішими в Україні залишаються моделі з бензиновими двигунами. Водночас у вересні цьогоріч частка на ринку нових авто зменшилася на девʼять відсоткових пунктів, порівнюючи з показником вересня 2023 року - до 37 відсотків", - сказано в повідомленні.

На автомобілі з ГБО, як і торік, припало менше 1% продажів нових авто. Сегмент електромобілів за рік виріс на один відсотковий пункт - до 15%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали світові автобестселери року

Автомобілі з традиційними двигунами охопили 63% ринку нових легковиків. Це на пʼять відсоткових пунктів менше, ніж у перший осінній місяць 2023 року.

Лідерські позиції за сегментами посіли:

бензинові авто - Mazda CX5,

дизельні - Renault Duster,

гібридні - Toyota RAV-4,

електромобілі - Zeekr 001,

авто з ГБО - Hyundai Tucson.

Тим часом японський виробник автомобілів Mitsubishi Motors долучився до альянсу компаній Honda-Nissan. Вони прагнуть скласти конкуренцію китайським та американським автовиробникам, повідомляє Nikkei.

Tesla і китайські автовиробники активно вкладаються в електромобілі, що створює умови у яких японські автовиробники не можуть конкурувати з ними з погляду масштабу і ланцюжка поставок.

Після об'єднання Mitsubishi та Honda-Nissan на внутрішньому ринку Японії з'являться дві сили: Toyota Motor Group і альянс Honda-Nissan-Mitsubishi.

Зараз ви читаєте новину «В Україні виросли продажі дизельних і гібридних авто - що купували найчастіше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі