понеділок, 13 квітня 2020 13:53

В інтернеті показали спорткар Юрія Гагаріна

В інтернеті показали спорткар Юрія Гагаріна
В мережі з'явилися фотографії першого радянського спортивного автомобіля Юрія Гагаріна. Фото ukrainianwall.com

В мережі з'явилися фотографії першого радянського спортивного автомобіля Юрія Гагаріна. Спорткар Matra-Bonnel Djet космонавту 1965 року подарувало французьке посольство.

Машина першого космонавта у світі Гагаріна була небесно-блакитного кольору. Спорткар мав 4-циліндровий карбюраторний двигун потужністю 83 к. с., а також дискові гальма на всі колеса. Машина розганялась до 200 км/год.

З невідомих причин Гагарін майже не їздив на спорткарі. Основна машина радянського космонавта - чорна "Волга" ГАЗ-21. Після трагічної смерті Гагаріна його спорткар викупив литовський автомобільний колекціонер Кястутис Індзюліс.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Nissan відмовилася від вертикальних планшетів

Легендарний лімузин Брежнєва виставили на продаж. У Німеччині продають лімузин Леоніда Брежнєва. Олдтаймер ГАЗ-14 "Чайка" має унікальний серійний номер 000001. Офіційні документи підтверджують, що першим власником цього автомобіля був генсек ЦК КПРС Леонід Брежнєв.

Зараз ви читаєте новину «В інтернеті показали спорткар Юрія Гагаріна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі