середа, 24 травня 2017 13:25

Українці можуть залишитися без польських авто

Українці можуть залишитися без польських авто
Через українців на польских пунктах пропуску - кілометрові черги Фото: 032online.com

Поляки планують обмежити ввезення в Україну авто з іноземною реєстрацією.

У міністерстві фінансів Польщі повідомили про різке зростання черг на на польсько-українському кордоні. На їхню думку, це викликано тим, що громадяни України, користуючись прогалинами в податковому кодексі, пов'язаному з імпортом автомобілів з ЄС в Україну, масово вивозять автівки з Польщі.

Через те, що згідно з порядком, наші співвітчизники на польських автівках повинні кожні 5-10 днів перетинати українсько-польский кордон, на КПП кілометрові черги. Це значно ускладнює роботу прикордонників. Тому у відомстві вирішили посилити контроль за перевезеннями, повідомляють українські ЗМІ з посиланням на польське міністерство фінансів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні почали вилучати авто з іноземною реєстрацією

Поляків також непокоїть ситуація з ввезенням у цих авто предметів, які можуть загрожувати безпеці країни (психотропні речовини, зброя, вибухівка тощо). Саме тому польське відомство вирішило, що відтепер прикордонники ретельніше оглядатимуть українських власників авто з єврономерами, які в'їжджають у Польщу з України.

За даними польських прикордонників, українці 4,5 млн разів за рік перетинають кордон на машинах з європейськими номерами.

Зараз ви читаєте новину «Українці можуть залишитися без польських авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі