середа, 27 липня 2016 15:43

Українці стали купувати більше дорогих авто

Українці стали купувати більше дорогих авто
korrespondent.net

За перші півроку продажі нових автомобілів в Україні збільшились майже на 60%. Як і минулого року, найкраще купують японські Toyota.

У цей період в Україні продали найбільше машин Toyota, Renault, Volkswagen, Skoda, BMW, KIA, Nissan, Ford, Hyundai та Mazda. За фінансовими показниками, показали велику динаміку BMW та Mercedes, повідомляє AUTO-Consulting.

На найбільшу суму продали Toyota. Одразу за нею - BMW. Їх авто збули близько на 82 млн. євро. Це – майже на 153% більше ніж у минулому році. Третє місце у Mercedes-Benz. Цих преміальних німецьких автомобілів продали на 68 млн. євро. Це на 141% більше ніж за аналогічний період минулого року. Крім цих марок покращились фінансові показники у Audi (на 124%), Lexus (на 208%) та Volvo ( на 297%).

"Зросли продажі не тільки преміальних брендів - покращились показники в цілому. У першому півріччі загальний ріст ринку скаладає 57%. Найбільший ріст показав преміальний сегмент. Він виріс на 70%. Найменшу динаміку показали автомобілі із середніми цінниками, але там також є збільшення продажів, - розповів Gazeta.ua Олег Назаренко, генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В автосалонах продаватимуть машини з пробігом

Попри те, що ринок бюджетних авто покинули декілька брендів. Не дорогі машини покращили продажі на 65%. Такі бренди як Saipa та BYD зникли з українського ринку, оскільки їх моделі не відповідають нормам викидів Євро-4.

Загалом цього року, за прогнозами гендиректора Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів, продадуть на 12 тис. більше нових авто, ніж минулого року.

"Я ще в грудні давав прогноз, що з 46 тисяч проданих машин, ринок виросте до 58 тисяч. Хоча станом на зараз є ще більший ріст продажів, я не міняю прогнозу щодо кількості автомобілів, які продадуть цього року", - каже Назаренко.

Нагадаємо, продажі нових легковиків минулого місяця в Україні виросли на 28% порівняно із вереснем. Це найбільші продажі з початку року.

Зараз ви читаєте новину «Українці стали купувати більше дорогих авто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі