пʼятниця, 14 червня 2013 11:38

У Києві випробували бензин, який на 8% економніший за звичайний

У Києві випробували бензин, який на 8% економніший за звичайний
В основі Mustang 92 лежить білоруський бензин А-92. Фото: nua.in.ua

Бензин марки Mustang 92 на 8% економніший за звичайний бензин А-92.

До такого висновку прийшли фахівці Інституту споживчих експертиз, провівши випробування цих видів палива на динамометричному стенді Dynapack. На ньому моделювались умови руху авто, включаючи навантаження на ходову частину та набігаючий потік повітря. Паливо випробовували на автомобілі Chevrolet Laccetti, заявлена потужність якого 109 кінських сил, а витрата палива на - 5,9 л на 100 км.

З бензином А-92 автомобіль розвинув потужність в 103 кінських сили і "зїв" 7,1 л палива за 100 км дороги. Коли автівку заправили Mustang 92, з неї вдалося "витиснути" 107 кінських сил, а на 100 км дороги йому треба було 6,6 л палива.

"В основі Mustang 92 лежить білоруський бензин А-92, вироблений Мозирським нафтопереробним заводом. Він відповідає екологічному стандарту Євро-5 - має низький вміст сірки, бензолу та ароматики", - розповів директор з закупок нафтопродуктів компанії WOG Владислав Войтенко на презентації цього виду бензину.

Компанія розробила цей бензин разом з німецькою BASF. В бензин А-92 були додані присадки - спеціальні речовини, які використовуються для покращення функціональних та екологічних характеристик.

"За допомогою присадок Keropur паливо починає краще очищати деталі, покращує динаміку двигуна і відновлює його справжню потужність", - зазначив Войтенко.

Бензин Mustang 92 з 1-го травня продається на всіх автозаправках WOG за ціною бензину А-92 - 10,79 грн за 1 літр. Виробники запевняють, що він відповідає нормативам держстандарстів "Бензини автомобільні підвищеної якості".

Зараз ви читаєте новину «У Києві випробували бензин, який на 8% економніший за звичайний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі