вівторок, 26 листопада 2013 11:33

У Києві із кубиків Lego зробили 1,2-тонний Nissan Micra
21

Фото: Фото: Володимир Мукан

У Києві із конструктора Lego зібрали автомобіль Nissan Micra таких розмірів і пропорцій, як і реальна модель. Збирали машину із пластикових блочків конструктора у автосалоні Nissan "Автоальянс", на столичній вул. Корабельній.

Автівку із конструктора зареєстрували у Книзі рекордів України. Представників "Nissan-Україна" нагородили дипломом.

"Такого автомобіля із Lego в Україні ще ніхто не робив. Під час складання моделі автосалон нагадував збиральний цех, на якому 6 осіб щодня виконували свій обсяг роботи – хтось складав бампер, хтось – крило. А потім ці деталі з'єднували між собою, - розповідає gazeta.ua Віталій Зорін, експерт книги рекордів України. – У світі тема складання із конструктора дуже популярна зараз. Наприклад, нещодавно у Празі із мільйона блочків Lego зробили 36 метрову вежу. Приємно, що до цих ідей долучається й Україна".

Збирання автомобіля тривало 23 дні. На нього пішло 143 963 блочки Lego. Висота й ширина іграшкової машини вийшла більшою від реальної на 8 міліметрів. Маса – 1,2 тонни. Процес збирання машини транслювали на спеціально створеному сайті Nissan.

"Цього року ми почали продавати новий Nissan Micra. Автомобіль популярний серед жінок різного віку та молоді. Це енергійна й динамічна аудиторія покупців. Тому ми вирішили організувати саме такий проект для знайомства з новинкою. А компанія Lego допомогла нам із своїми кубиками, - каже gazeta.ua Євгенія Шафран, менеджер з маркетингу "Nissan-Україна. – Під час сьогоднішнього заходу наші клієнти можуть провести тест-драйв Nissan Micra. А потім взяти участь у дегустації торту у формі цієї моделі".

Під час 23 днів збирання автомобіля клієнти салону могли випробувати нову модель й отримати після цього конструктор Lego. А вже на заході знайомства із іграшковим Nissan пройшов розіграш родинної путівки в Legoland, що в Німеччині.

Новий Nissan Micra продають за ціною від 109 980 грн. У найдешевшій комплектації авто оснащене 1,2-літровим бензиновим двигуном і механічною коробкою передач. Також в авто встановлені передні електросклопідйомники, центральний замок, електропідсилювач керма, електропідігрів й електрорегулювання бічних дзеркал, іммобілайзер, ABS,EBD, дві подушки безпеки та підсилювач гальм при екстренному гальмуванні.

Зараз ви читаєте новину «У Києві із кубиків Lego зробили 1,2-тонний Nissan Micra ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі