пʼятниця, 08 березня 2024 18:57

У Європу завезли незвичну двомісну Tesla

У Європу завезли незвичну двомісну Tesla
Tesla представила модернізовану версію автомобіля Model Y Long Range. Фото: Clément MAGUET

Tesla представила модернізовану версію автомобіля Model Y Long Range.

Вона з'явилася на французькому ринку. Це підтвердив старший менеджер з роботи з клієнтами Tesla Клемент Маге в LinkedIn.

Електрокар перетворили на двомісний вантажний фургон.

"Tesla розробила двомісну модель Y, аби вийти на французький ринок комерційних автомобілів, де більшість з 6,3 мільйона зареєстрованих авто оснащені дизельними двигунами", - написав Маге.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Без керма і педалей: штучний інтелект намалював електромобіль Apple - фото

У цій моделі зменшили кількість місць до двох, прибравши задній ряд крісел і допрацювавши оздоблення багажного відсіку. Вантажний об'єм автівки при цьому зріс, але незначно - лише на 117 літрів.

Водночас автівка отримала більший (у порівнянні з Y Grande Autonomie) запас ходу - 565 км замість 533.

"Двомісна Y забезпечує місткість для зберігання 2158 літрів та пропонує автономність до 565 кілометрів (цикл WLTP). Ця модель підлягає оподаткуванню як легковий транспортний засіб. Model Y можна буде побачити ексклюзивно в наших різних магазинах у Франції", - розповів Маге.

Завдяки внесенню цих змін компанія змогла скористатися лазівкою у французькому законодавстві та не сплачувати податок на додану вартість.

Засновник Tesla Ілон Маск поділився новинами про родстер (двомісний автомобіль з м'яким або жорстким знімним дахом) Tesla, який має з'явитися наступного року.

Електрокар нібито має розганятися до 96 км на годину менш ніж за одну секунду, написав він у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «У Європу завезли незвичну двомісну Tesla». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі