четвер, 22 жовтня 2020 16:23

Tesla почали оснащувати повноцінним автопілотом

Tesla почали оснащувати повноцінним автопілотом
Tesla впровадить повноцінний автопілот електрокарів Фото: habr.com

Компанія Tesla випустить оновлення для програмного забезпечення електрокарів. Про це нещодавно написав глава компанії Ілон Маск у своєму Twitter.

Full Self-Driving Beta (Повноцінний автопілот бета) впроваджуватимуть якомога повільніше й обережніше. Ранній доступ до оновлення отримають лише досвідчені водії Tesla, уточнив у своєму дописі Маск.

Автопілот п'ятого рівня за класифікацією SAE International передбачає повну автономність. Система може керувати машиною самостійно та не вимагає втручання водія.

Що саме включає в себе оновлення автопілота поки невідомо. В число нововведень, імовірно, ввійде поліпшена система Navigate on Autopilot. Вона розпізнає сигнали світлофорів і знаки "Стоп".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нові електропікапи Hummer розпродали за годину

Наразі автопілот Tesla являє собою круїз-контроль з розширеним функціоналом. Однак системи автомобіля, що спираються на "машинний зір", нерідко помиляються. В результаті електрокари врізаються в перешкоди або розганяються до заборонених швидкостей.

У Канаді власника Tesla Model S звинуватили в небезпечному водінні після перевищення швидкості до 150 км/год. Водій заснув за кермом, а машиною керував автопілот.

Зараз ви читаєте новину «Tesla почали оснащувати повноцінним автопілотом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі