понеділок, 18 травня 2020 17:40

Суттєво зміняться правила міжнародної автоцивілки

Суттєво зміняться правила міжнародної автоцивілки
Автоцивілка змінить правила. Фото: myvin.com.ua

З 1 липня суттєво зміняться правила щодо міжнародної автоцивілки "Зелена карта".

На це вплинуло розпорядження від 30.04.2020 р. № 841 "Про затвердження зразка візуальної форми та технічного опису візуальної форми поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує укладання електронного договору міжнародного страхування", повідомили в Ліга.Закон.

Розпорядження дозволить в разі укладення договору міжнародного автострахування "Зелена карта" в електронній формі самостійно роздруковувати відповідний поліс.

У червні 2019 року Генеральна Асамблея Ради Бюро міжнародної системи автомобільного страхування "Зелена картка" постановила, що з 01.07.2020 року, одночасно із міжнародними страховими сертифікатами "Зелена картка", виготовленими на паперових бланках зеленого кольору, дозволять користуватися міжнародними страховими сертифікатами, укладених за допомогою засобів телекомунікації та роздрукованих на паперових носіях.

Зараз в Україні діє розпорядження №529, яке передбачає зразок паперової "Зеленої карти".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розмитнення авто з єврономерами може стати доступнішим

Нове розпорядження №841 затвердило зразки інших документів з обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Ними стали зразок візуальної форми поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує укладання електронного договору міжнародного страхування; технічний опис візуальної форми поліса обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів, що підтверджує укладання електронного договору міжнародного страхування.

Прийняття розпорядження №841, стверджують у Нацкомфінпослуг, дозволить учасникам ринку обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів укладати електронні договори міжнародного страхування з одночасною реєстрацією в ЄЦБД МТСБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авто, як у Джокера, капсула і літак: показали 5 незвичних автомобілів, які можна придбати онлайн

Після зняття карантинних обмежень відновлення роботи сервісних центрів МВС обумовило виникнення величезних черг.

Зараз установи приймають за попереднім записом, повідомляє головний сервісний центр МВС.

Зараз ви читаєте новину «Суттєво зміняться правила міжнародної автоцивілки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі