понеділок, 23 вересня 2024 02:20

Дивний скрип під капотом: що він означає та як вирішити проблему

Дивний скрип під капотом: що він означає та як вирішити проблему
Скрип з-під капота може бути пов'язаний із ременем вентилятора. Фото: mashyna.com.ua

Автомобіль іноді може видавати дивний скрип. При цьому звичайний ремонт може лише погіршити ситуацію.

Такий "писк" з-під капота може бути результатом проблем з ременем вентилятора. Про це розповів автомобільний механік Скотті Кілмер, повідомляє The Sun.

"Ремінь вентилятора - це відрізок синтетичної гуми, вкритий зубцями зсередини. Він обертається навколо ряду валів у блоці двигуна і утримує їх в обертанні, включаючи вал, який обертає вентилятор охолодження, що і дало назву ременю. Ці вали є життєво важливими для безперебійної роботи двигуна, а ремінь забезпечує їх синхронізацію один з одним", - пише видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Навіщо автомобілісти натирають лобове скло сирою картоплею: цікавий лайфхак

Однак, як і більшість деталей, ремінь вентилятора з часом може зношуватися та потребувати заміни до того, як він порветься. Зазвичай це варто робити кожні 90-160 тисяч кілометрів пробігу.

За словами Кілмера, коли ремінь вентилятора починає зношуватися або втрачається натяг, він може викликати скрип. У такому випадку водії можуть змастити ремінь засобом WD-40. Але автомеханік не радить цього робити, адже це може принести більше шкоди, ніж користі.

"Ремені вентиляторів зроблені так, щоб працювати всуху. Якщо нанести на них мастило, вони можуть зіслизнути. Розбризкування мастила цього не виправить. Ці ремені мають працювати всуху, не змащуйте їх", - каже Скотті.

Він додав, що на старих автомобілях таку проблему можна вирішити, підтягнувши ремінь вручну за допомогою торцевого ключа. А в нових моделях майже всі використовують автоматичні натяжні пристрої, тому шум може бути викликаний або розтягуванням ременя, або проблемою в одному з валів, які він приводить в рух.

Вирішити цю проблему можна, замінивши ремінь. А якщо це не допоможе, машину слід відвезти в СТО.

Американський механік Скотті Кілмер, який вже понад 50 років працює у цій сфері, розповів про поширену помилку з бензобаком, яка може "вбити" ваш автомобіль.

Він пояснив, що їздити на авто, поки в ньому не закінчиться пальне, а на індикаторі стрілка показуватиме на "Е", насправді може бути надзвичайно шкідливо.

Зараз ви читаєте новину «Дивний скрип під капотом: що він означає та як вирішити проблему». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі