пʼятниця, 17 серпня 2018 07:25

Смертельні перевезення: добірка аварій за участю маршруток

Смертельні перевезення: добірка аварій за участю маршруток
На 127-му кілометрі автодороги Київ – Чоп маршрутка із пасажирами сполученням Київ – Рівне в'їхала у вантажівку ДАФ із напівпричепом. Фото: Нацполіція

Наприкінці липня у Житомирській області маршрутка врізалася у вантажівку. Внаслідок аварії 10 осіб загинуло. Серед них — водій маршрутки і двоє дітей. Експертиза встановила, що транспортний засіб виїхав на маршрут несправним. У нього була пошкоджена гальмівна система.

Після інциденту стартували спецзаходи з перевірки пасажирського транспорту. У маршрутках виявили чимало порушень. Зокрема, водії не мають належних документів, а багато транспортних засобів переобладнані з вантажних ту пасажирські.

В Уряді обіцяють посилити контроль за безпечністю пасажирських перевезень. Пасажирські автобуси повинні мати GPS-трекери і тахографи. З першого серпня це запрацює у тестовій версії. На постійній основі перевірятимуть перевізників. За відсутність ліцензії забиратимуть транспортні засоби, за переобладнання вантажних автобусів на пасажирські - штрафувати.

Крім того, на автошляхах з'являться додаткові патрульні пости для контролю за безпекою. Слідкувати за дотриманням ПДД поліції допоможуть нацгвардійці.

Gazeta.ua підготувала добірку аварій за участі пасажирських маршруток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Житомирська трагедія: оприлюднили відео перших хвилин після аварії (+21)

20 липня у Житомирській області сталася ДТП. Маршрутка врізалася у вантажівку, внаслідок чого загинули 10 людей, ще 10 отримали травми. З 2015-го року ніхто не контролює швидкість на дорогах. Також нікого не притягають до адміністративної відповідальності за перевищення швидкості" Зараз за перевищення швидкості на 20 км/год штраф 255 грн. Більше як на 50 км/год - 510 грн.

Зараз ви читаєте новину «Смертельні перевезення: добірка аварій за участю маршруток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі