середа, 26 липня 2017 11:31

Ще одна країна відмовиться від автомобілів на дизпаливі

Ще одна країна відмовиться від автомобілів на дизпаливі
У Британії заборонять дизельні автомобілі Фото: AUTO-Consulting

У Великій Британії хочуть із 2040 року повністю заборонити нові автомобілі, що працюють на бензині і дизелі. Ця вимога виникла у рамках виконання урядової стратегії щодо поліпшення якості повітря.

В межах цієї стратегії уряд виділив 255 млн фунтів на підтримку боротьби місцевої влади з викидами діоксиду азоту від дизельних автомобілів. Про це повідомляє The Guardian.

"Погана якість повітря - найекологічніший ризик для стану здоров'я населення Великої Британії, і уряд вживатиме рішучих дій у максимально стислі терміни", - поінформував речник уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розробники тестують надшвидкий "літаючий" потяг

Напередодні мер Лондона Садік Хан запропонував власникам старих автомобілів із дизельним двигуном грошову компенсацію в розмірі 3,5 тис. фунтів стерлінгів, якщо вони змінять їх на авто з екологічнішими двигунами.

Новий електричний автомобіль Volkswagen I.D. встане на конвеєр 2020-го. Серійна модель буде порівняно недорога. Розробники обіцяють, що її вартість не буде набагато вища за подібні за комплектацією і потужністю версії Golf — $27 - $35 тис. 2025-го надійде в серійне виробництво модифікація з автопілотом.

Зараз ви читаєте новину «Ще одна країна відмовиться від автомобілів на дизпаливі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі