четвер, 10 квітня 2014 12:28

Росія залишила Україну без "жигулів"

Росія залишила Україну без "жигулів"

Волзький автозавод перестав постачати свої машини на український автомобільний ринок. Експорт у країну припинився на початку 2014 року, проте відомо про це стало тільки зараз. На даний момент місцеві дилери вже практично повністю розпродали машини, які у них залишились.

Про це повідомляють "Известия" з посиланням на представників низки українських дилерів "АвтоВАЗа".

За словами джерела в компанії "УкрАвтоВАЗ", яка є офіційним дистриб'ютором автомобілів марки Lada в Україні, проблеми з поставками пов'язані зі значним подорожчанням машин. Це викликало падіння попиту, через який до кінця 2013 року велика кількість "Лад" виявилась нереалізованою. Крім того, деякі моделі не відповідають європейським стандартам безпеки, які  набрали чинності в Україні .

Українські дилери пов'язують затримку поставок з останніми кадровими перестановками всередині "Автовазу". В кінці 2013 року рада директорів російського виробника звільнила з посади президента Ігоря Комарова, а на його місце був призначений колишній голова "Групи ГАЗ" Бу Андерссон. На думку дилерів, головним завданням нового керівництва Волзького автозаводу було розібратися з російським ринком, тому йому було "не до України".

У 2013 році "АвтоВАЗ" реалізував в Україні 8305 автомобілів, що на 52 відсотка менше, ніж роком раніше. Частка ринку в країні виробника знизилася з восьми до чотирьох відсотків. За даними агентства "Автостат", в 2013 році Волзький автозавод експортував 78,6 тисячі машин. Основними зовнішніми ринками стали: Казахстан (72 відсотки), Україна (9 відсотків), Азербайджан (6 відсотків), а також західноєвропейські держави (4 відсотки).

Зараз ви читаєте новину «Росія залишила Україну без "жигулів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі