середа, 27 липня 2011 17:49

Rolls Royce з гарматою для полювання на тигрів продають за $ 1 мільйон
9

Аукціонний дім Bonhams виставив на торги унікальний Rolls Royce Phantom 1925 року випуску. Автомобіль модифікований для полювання тигрів і возить за собою гармату.

Як очікують, він піде з молотка за $ 1 млн, пише Reuters.

Індійський махараджа (князь. - ред.) Умед Сінгха II замовив Rolls Royce у 1925 році, коли полювання на тигрів було дуже популярним серед правителів Індії та британських високопосадовців.

Автомобіль яскраво-червоного кольору має відкидний дах, вмонтовану двуствольну гвинтівку, прожектори для нічного полювання і причепну гармату Lantaka.

Екзотичний Rolls Royce був дуже потужним, як на свій час. Оснащений 8-літровим 6-циліндровим двигуном, він міг розганятися до 140 км/год у складній місцевості.

"Раніше такі автомобілі були в моді. Махараджі залюбки купували дорогі машини і потім перероблювали їх для полювання на тигрів. Загалом, вони все у своєму житті намагалися робити з шиком, виставляючи на показ своє багатство. Так само розважалася і британська еліта у час, коли Індія перебувала під владою Великої Британії", - розповів Прана Невіл, письменник та експерт з Індії колоніальної епохи.

Зараз ви читаєте новину «Rolls Royce з гарматою для полювання на тигрів продають за $ 1 мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі