понеділок, 16 січня 2012 17:35

Обов'язкове встановлення паркоматів відклали

Обов'язкове встановлення паркоматів відклали

Уряд відтермінував обов'язкову установку на парковках паркоматів або автоматичних в'їзних-виїзних терміналів.

Згідно з постановою Кабінету міністрів №1342, вони повинні були встановлюватися з 1 січня 2012 року, пише ЛІГАБізнесІнформ.

Як зазначив сьогодні міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк, представляючи проект відповідного рішення на засіданні Кабміну, відтермінування введення "обов'язкових паркоматів" зумовлене ??численними зверненнями органів місцевої влади та самоврядування.

"Київ, Донецьк, Львів і Харків будуть приймати величезну кількість відвідувачів матчів футбольного чемпіонату, що створить додаткове навантаження на існуючу систему паркування автомобілів, і це треба враховувати. Крім того, Київ - це ще на вся Україна. Далеко не всі міста, на відміну від мільйонників, мають досить розвинену сферу паркування, оператори ринку часто не мають достатніх коштів для придбання та обслуговування паркомата або терміналу. А те, що вони повинні бути - безсумнівно. Це - детінізація, європейський і світовий підхід до справи", - зазначив глава Мінрегіону.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Детройт "штампує" автодебюти: Від "скромної" Honda до розкішної Maserati

"Введення паркоматів відкладається на один квартал - до 31 березня включно. А доти постанова уряду абсолютно чітко визначає діючий на сьогодні механізм оплати - придбання відповідного талона, а також через паркомати і в'їзні-виїзні термінали. Тобто, платити за паркування згідно з постановою необхідно тільки там, де вам видадуть касовий чек. Крім того, щоб запобігти будь-якій можливості тіньового обороту коштів, з 1 червня придбання паркувального талона стане можливим лише в безготівковій формі", - повідомив Близнюк.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Найяскравіші автомобільні новинки 2011 року

Міністр також звернув увагу на те, що пункт 24 Правил паркування транспортних засобів, затверджених згаданою постановою уряду, чітко зобов'язує саме оператора обладнати майданчики для паркування паркоматами і терміналами. Однак, за наявною у Мінрегіону інформацією, місцеві органи влади поставилися до нововведення формально і не вживали заходів для впровадження електронних пристроїв.

На сьогодні, за орієнтовною оцінкою міністерства, для обладнання всіх відведених майданчиків для платного паркування в Україну необхідно встановити близько 7 тис. паркоматів. Ці пристрої виробляються вітчизняними виробниками в Києві, Львові та Кривому Розі, а їх вартість в залежності від комплектації становить від 10,4 тис. до 48,5 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Обов'язкове встановлення паркоматів відклали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі