четвер, 03 квітня 2014 11:30

Нові автомобільні номери отримають тільки кримські автомобілісти з російським паспортом

Нові автомобільні номери отримають тільки кримські автомобілісти з російським паспортом

До 10 квітня, повідомляє сайт ДАІ Криму, на півострів завезуть нові номерні знаки та посвідчення водія російського зразка. Крім того на півострів приїде група російських "даішників", які допоможуть колишнім "українцям" вписатися в правове поле Російської Федерації, адже ПДР, порядок реєстрації машин та інші нюанси автожиття Росії відрізняються від таких в Україні.

Замінити документи і номерні знаки України на відповідні російські можна буде тільки при пред'явленні паспорта громадянина РФ, яких, за останніми даними, в Криму видано всього 15 тисяч, а черги на їх отримання розтягнулися до грудня. У ДАІ зазначили, що заміна українських водійських посвідчень на російські буде безкоштовною та не вимагає переекзаменування або нових довідок медкомісії.

Що стосується транспортних засобів, які їздять за довіреністю або зареєстровані в Україні, питання неоднозначне. Видання "Автоинвестигатор" передає слова начальник відділу реєстраційної роботи ГИБДД РФ Бориса Іонова, який каже, що у ДАІ Криму немає алгоритму роботи з такими машинами. Для митників РФ, які вже працюють у Криму, авто, куплені за дорученням фактично є "машинами під тимчасовим ввезенням". Втім Іонов запевнив, що ДАІ знайде рішення, яке нікого не образить. Всі проблемні випадки, зазначає російський чиновник, можуть бути вирішені через суд. Однак зараз робиться все для того, щоб до суду справу не доводити.

Зараз ви читаєте новину «Нові автомобільні номери отримають тільки кримські автомобілісти з російським паспортом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі