вівторок, 08 квітня 2014 15:58

Нові автомобілі стали розкішшю для українців

Нові автомобілі стали розкішшю для українців

Ситуація на автомобільному ринку країни в останній місяць свідчить про економію українців на нових автівках. Істотне падіння загальних продажів, зниження попиту на дорогі машини і авто середнього сегмента на користь "бюджетних" дає право говорити про те, що автомобілі стають "розкішшю".

Про це повідомляють експерти профільного сайту RST.ua.

Згідно з даними первинної реєстрації транспортних засобів та продаж нових легкових автомобілів, в березні 2014 року жителі України купили 10 840 машин, що менше лютневих показників майже на третину (-28,5%). А от у порівнянні з березнем минулого року зниження попиту відбулося наполовину.

"Українці затягують паски", - про це свідчать і дані продажу за ціновими сегментами. Наприклад, частка "преміум" і "люкс" класів дорожче 35 тисяч доларів з лютого скоротилася майже на 2,5%. Попит на автомобілі вартістю від 17 до 35 тисяч доларів в березні знизився до 31%. При цьому, "бюджетні легкові автомобілі показали зростання і в минулому місяці склали 57% від загальної кількості проданих машин.

"На даний момент доводиться констатувати істотне падіння попиту на нові легкові авто. Складна економічна, соціальна та політична ситуація в країні змусила українців економити. До того ж негативно на автомобільну галузь впливає і постійно зростаючий курс долара, що призводить до природнього подорожчання машин. Авто стають, як кажуть, "розкішшю", а українці тугіше затягують паски", - повідомили в RST.ua

До того ж, за словами експертів, дані авторинку минулого місяця вперше виявилися меншими за останні кілька років. Наприклад, навіть у "не сезонні" для галузі січнях 2012 і 2013 років продажі були вище на 8-9%.

Нагадаємо, нещодавно учасники вітчизняного автомобільного ринку змінили прогноз продажів на 2014 рік. За різними даними падіння попиту може скласти третю частину від підсумкових даних минулого року.

Зараз ви читаєте новину «Нові автомобілі стали розкішшю для українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі