середа, 15 січня 2014 17:13

Найбезпечніший китайський автовиробник показав нову модель

Китайська компанія Qoros представила свою другу модель - хетчбек Qoros3. Світова прем'єра машини відбудеться на початку березня на моторшоу в Женеві.

Хетчбек побудований на тій же модульної платформі, що і седан, який дебютував в Женеві навесні 2013 року. П'ятидверний варіант має ту ж ширину, висоту і розмір колісної бази, однак її задній звис і габаритна довжина зменшені на 117 міліметрів (до 4438 міліметрів). У гамму двигунів новинки увійдуть 1,6-літрові бензинові двигуни, що пропонуються в атмосферному (126 кінських сил) і турбованим варіанті (156 кінських сил). Трансмісії - шестиступінчаста "механіка" і "робот" з двома зчепленнями.

У стандартну комплектацію Qoros3 увійде мультимедійна система Qoros MMH з восьмидюймовым сенсорним дисплеєм, який розпізнає жести з декількох пальців - по аналогії з подібною функцією на смартфонах. Крім того, власники машин отримають доступ до власного хмарного сховища QorosQloud, яке дозволяє також віддалено дізнаватися про стан агрегатів та про поточну витрату палива. У компанії відзначають, що "софт", вся технічна начинка комплексу і графіка були розроблені Qoros самостійно. Седан і хетчбек Qoros будуть збирати на заводі в китайському місті Чанша.

Слідом за сімейством Qoros3, буде запущений в серію універсал, кросовер і великий седан. Виробник обіцяє представляти нову модель кожні шість-дванадцять місяців.

Раніше в компанії заявляли, що одним із пріоритетів фірми є розробка "якісних" автомобілів для європейського ринку. У вересні седан Qoros3 пройшов краш-тести Euro NCAP, отримавши найвищу оцінку від організації - п'ять зірок.
Зараз ви читаєте новину «Найбезпечніший китайський автовиробник показав нову модель». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі