пʼятниця, 30 вересня 2016 23:27

На фестивалі OldCarLand показали ЛАЗ, яким до ракети везли Гагаріна
11

Фото: Юрій Кардашевський

На фестивалі старовинної техніки OldCarLand, що проходить у Державному музеї авіації у Києві, Львівський автобусний завод показав свої автентичні автобуси. Крім цього, зі Львова везуть автобус, який планують серійно виробляти.

"У нас офіційний партнер Львівський автобусний завод, вони надали нам повністю відновлений автобус і на фестиваль, і на ретро-поїздки, які робитимемо. Також представили повністю новий метановий міський автобус", - каже Вадим Навроцький, співорганізатор фестивалю, власник "проекту Кофейбус".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фестиваль Old car land привезли перші машини

На OldCarLand привезли ЛАЗ 697М. Це єдиний екземпляр, який зберігся в Україні. Він буде в Києві у музеї і возитиме екскурсі. Другий автобус - ЛАЗ 695Б. Саме таким автобусом везли Юрія Гагаріна у перший політ в космос. Є також маленький ЛАЗ. Це модель 1998 року. Їх було лише 17 автобусів, але не пішов у серію. Їх залишилось 3 екземпляри.

"За роки роботи заводу випустили понад 400 тисяч автобусів. Завод поновлює виробничі потужності. Зараз ми вирішуємо питання поставки автобусів у Єгипет. Це міський автобус майбутнього. Його також привезуть сюди. Ми готові співпрацювати із Київпастрансом, щоб впровадити на міських маршрутах цю машину в Києві.", - розповів Володимир Германов, із прес-служби ЛАЗ.

Крім цих автобусів на виставці представили громадський транспорт марок ЗИС, Ikarus, МАЗ тощо. На території музею презентували один із перших трамваїв в Україні, який працював з 1891 року. Він не мав двигуна, а в рух його приводили коні. Загалом на фестивалі очікують понад 700 ретро-машин. Серед воєнна, гоночна та мототехніка.

Із Севастопольської площі до фестивалю ходитимуть 3 автобуси. Для автомобілістів працюватиме безкоштовна стоянка. Вартість вхідного квитка — 100 грн. Для дітей до 12 років — безкоштовно.

Нагадаємо, понад 700 ретро автомобілів покажуть серед сотні літаків

Зараз ви читаєте новину «На фестивалі OldCarLand показали ЛАЗ, яким до ракети везли Гагаріна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі