пʼятниця, 05 січня 2018 17:17

На аукціон виставили унікальний гоночний Jaguar
12

Фото: motor1.com

На продаж виставлять Jaguar D-Type 1956 року випуску. Його продадуть на аукціоні Gooding & Co. Scottsdale 19 січня.

Автомобіль коштує від $10 млн до $12 млн, пише thesun.

Першу модель D-Type випустили у 1954-му. Усього з конвеєра зійшло 53 автомобілі. 18 з них брали участь у гонках.

Кузов Jaguar D-Type пофарбований у червоний колір. Гоночний Jaguar побудований навколо монококу з магнієвого сплаву. Кузовні панелі виготовлені з алюмінію.

Під капотом машини зберігся рідний 3,4-літровий двигун з серійним номером E2028-9. Потужність мотора 265 к.с. З місця до "сотні" розганяється за 4,7 с. Максимальна швидкість - 240 км/год.

Автомобіль мав кілька власників. Серед таких автогонщики Пітер Блонд і Джин Блокхем. Вони об'їздили Jaguar D-Type багато знаменитих трас Великої Британії: Гудвуді, Брендс-Хетч, Оултон Парк і Крістал Пелас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автомобіль Шумахера продали на аукціоні за рекордну суму

"Моя перша гонка з D-Type була 14 квітня 1956. Тоді я поїхав в Британську імперію Trophy в Oulton Park. Я фінішував п'ятим, випередивши Кена Вортона з Джоакімом Боньє в Alfa Romeo Disco Volante", - каже автогонщик Пітер Блонд.

Зараз D-Type - один з найбільш затребуваних класичних автомобілів у світі завдяки своїй зовнішності, рідкості і потужності.

На аукціон виставили Mercedes-Benz 770K Grosser Offener Tourenwagen Адольфа Гітлера. Торги відбудуться у січні 2018 року. Авто було парадним автомобілем фюрера з жовтня 1939-го по травень 1941 року. Після капітуляції нацистської Німеччини лімузин опинився в руках американської армії.

Зараз ви читаєте новину «На аукціон виставили унікальний гоночний Jaguar». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі