четвер, 22 листопада 2018 12:22

Можемо, коли хочемо - перша українська електровантажівка у фото
9

У Луцьку презентували першу українську електровантажівку. Фото: Волинська правда
Міністр інфраструктури Володимир Омелян протестував першу українську електровантажівку. Фото: Волинська правда
У Луцьку презентували першу українську електровантажівку. Фото: Укрінформ
У Луцьку презентували першу українську електровантажівку. Фото: Укрінформ
У Луцьку презентували першу українську електровантажівку. Фото: Укрінформ

Першу українську електричну вантажівку показали на заводі АСЗ №1 "Богдан Моторс" в Луцьку.

Її виготовили на замовлення і за ліцензією датської компанії Banke Electromotive, повідомляє AUTO-Consulting.

Машина отримала позитивні відгуки в замовника. Після сертифікації в Данії почнеться серійний випуск в рамках масштабного договору з європейською компанією. Влітку "Богдан" уклав договір з Banke про розробку моделі конструкції вантажного автомобіля і виготовлення вантажівок. Домовилися про поставку 15 таких моделей.

"Випуск першої в Україні електричної вантажівки - це підтвердження того факту, що українська автопромисловість в змозі випускати техніку європейського рівня і бути успішною" - каже міністр інфраструктури Володимир Омелян після тестування машини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Tesla відправила електровантажівки в перший рейс

Електротяга - головна перевага цього транспорту. ERCV27 використовуватимуть в європейських містах для збору сміття.

"Ця електрична техніка відповідає сучасним технічним стандартам і виготовлена ​​відповідно до європейських екологічних норм. Як відомо, з 2025 року в містах Євросоюзу планують заборонити рух автомобілів з дизельними двигунами. Тому виробництво таких вантажівок не просто перспективне напрямком, але і необхідність в умовах нового ринку ", - кажуть в прес-службі "Богдана".

Електровантажівку обладнали комплектом акумуляторів на 220 кВт/год. Важить 27 т. Максимальна швидкість 80 км/год. За півгодини автомобіль можна зарядити до 80% потужності батарей. Призначена для роботи в місті. Це забезпечують дві поворотні вісі: передня і задня. Вони скорочують радіус розвороту. Низьку кабіну електровантажівки виготовили в стилістиці Mercedes-Benz Iconic зі зсувними дверима і системою відеоогляду. Кабіна оснащена вентиляцією, системою опалення і кондиціонером.

На Токійському автосалоні автоконцерн Daimler представив прототип електровантажівки під назвою Mitsubishi E-Fuso Vision One. Вантажівку використовуватимуть для міських та міжміських перевезень. На одному заряді транспортний засіб може проїхати 350 км. Mitsubishi E-Fuso Vision One - прототип. Серійний випуск і початок продажів розпочнеться у найближчі 4 роки.

Зараз ви читаєте новину «Можемо, коли хочемо - перша українська електровантажівка у фото». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі