середа, 30 червня 2021 21:54

Має більший кліренс і багажник - презентували сімейний електромобіль Porsche
12

Стартували продажі електромобіля Porsche Taycan Cross Turismo
Фото: Володимир Мукан

Сьогодні презентували німецьку електричну модель Porsche Taycan у кузові Cross Turismo. Знайомство з машиною відбулося в автосалоні "Порше Центр Київ Аеропорт" в с. Чубинському Київської області неподалік від Бориспільської траси.

Два нові електромобілі виставили навпроти входу до салону. Їх припаркували біля фірмових зарядних станцій цього ж бренду.

 

Модифікація Cross Turismo є універсалом, на відміну від звичного нам седана Taycan. Новинка спрямована на подорожі дорогами сумнівної якості, тому має збільшений кліренс, зменшені звіси бамперів для безперешкодного заїзду на невеликі пагорби, по всьому периметру колісних арок і нижньої частини бамперів оздоблена чорним нефарбованим пластиком.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заряжається за 10 хвилин і має запас ходу півтисячі кілометрів - як їде Porsche Taycan

Cross Turismo краще пристосували до сімейних поїздок. Автомобіль має більший багажний відсік зі зручнішим завантажувальним проємом і просторіший задній ряд сидінь.

Електромобіль може бути з переднім або повним приводом. Його вартість – від 2,76 млн грн., залежно від модифікації і виконання. Машина долає на одному заряді батарей 389-456 км, залежно від варіації моделі та режиму їзди.

Загалом Taycan у новому кузові пропонують в чотирьох варіаціях - Taycan 4, Taycan 4S, Taycan Turbo, а також Taycan Turbo S. В останньому варіанті модель коштує близько 5,4 млн грн. За доплату можна придбати пакет для їзди бездоріжжям Off-Road. Він включає в себе збільшений кліренс ще на 3 см.

"Електромобіль може бути оснащений силовим агрегатом потужністю від 476 до 761 кінських сил. Від цього залежать і динамічні показники Porsche Taycan Cross Turismo. Найпотужніша версія розганяється до "сотні" за 2,9 секунди, - говорить Gazeta.ua Дмитро Якуба із "Порше Центр Київ Аеропорт". – Завдяки конструкції свого двигуна Taycan 26 разів поспіль може видавати прискорення, вкладаючись чітко в цей час. І це, не зважаючи на те, що для будь-якого двигуна електромобіля різке прискорення є неймовірним навантаженням".

У новинки є 5 режимів водіння – стандартний, налаштований під себе, розрахований на максимальний пробіг, спортивний, спортивний плюс.

"Модель оснащення 800-вольсовою системою. Це зробили для того, щоб можна було передавати струм дротами мінімального січення, - розповідає спеціаліст. – Зарядити електромобіль можна на швидкісній зарядці, потужному чарджері, від домашньої розетки на 220 вольт чи від High Performance Charger – фірмової зарядки. Така може швидко заповнити акумулятор, вона розташована біля "Порше Центр Київ Аеропорт"".

Акумуляторна батарея електромобіля може прийняти 270 кВт. Якщо її заряджати на фірмовій зарядці процес займе близько 15 хвилин.

Porsche Taycan у кузові седан продають в Україні з березня минулого року. Пропонують у трьох версіях - 4S, Turbo, Turbo S. Вони відрізняються швидкістю розгону, потужністю, запасом ходу та іншими особливостями.

Зараз ви читаєте новину «Має більший кліренс і багажник - презентували сімейний електромобіль Porsche». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі