неділя, 10 жовтня 2021 15:45

Маск анонсував дату випуску перших Tesla європейського виробництва

Маск анонсував дату випуску перших Tesla європейського виробництва
Обсяги виробництва щодня складатимуть 5-10 тис. авто. Фото: pixabay.com

Перші електромобілі Tesla європейської збірки зійдуть із конвеєра берлінської фабрики вже в листопаді.

Компанія сподівається отримати дозвіл на початок виробництва протягом найближчих тижнів, заявив у суботу голова концерну Ілон Маск під час фестивалю на території заводу, пише Reuters. Водночас для досягнення масового виробництва на заводі в Берліні знадобиться більше часу.

"Обсяги виробництва щодня складатимуть 5-10 тис. автомобілів. До кінця наступного року тут вироблятимуть також акумуляторні батареї", - сказав Маск.

Міністерство охорони природи Німеччини прийме рішення щодо можливості серійного виробництва автівок 14 жовтня. Міністерство економіки в уряді землі Бранденбург оцінило шанси на затвердження початку роботи заводу в 95%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Космічний корабель Маска повернувся на Землю

Американський виробник електромобілів Tesla переносить штаб-квартиру з Каліфорнії у Техас. Офіс компанії переїде в Остін. Маск не пояснив причини цього рішення, однак у минулому він висловлював невдоволення закриттям своїх заводів у Каліфорнії через коронавірусні обмеження і погрожував передислокацією штаб-квартири.

Зараз ви читаєте новину «Маск анонсував дату випуску перших Tesla європейського виробництва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі