пʼятниця, 12 вересня 2014 18:22

Кримчани зможуть купити собі лише новенькі ВАЗи та Geely

Кримчани зможуть купити собі лише новенькі ВАЗи та Geely
Фото:warnet.ws

Після анексії Криму Російською Федерацією, українські дилери покинули територію півострова. Однак, незважаючи на вакантний ринок, російські представники найбільших автовиробників поки не поспішають зайняти вакантні місця.

Найбільші побоювання у дистриб'юторів викликають можливі санкції з боку західних країн. Додатковими стримуючими факторами є складна логістика і відносно невеликий обсяг місцевого ринку. Тим не менш, "АвтоВАЗ" планує в наступному році відкрити на території Криму кілька дилерських центрів і почати офіційні поставки своїх автомобілів.

За оцінкою найбільшого російського автовиробника, Крим по населенню й площі зіставимо з Брянської, Воронезької, Курської областей. Відповідно рівень продажів очікується приблизно на такому ж рівні і складе 500 - 1000 автомобілів в місяць. Використовувати дані про кримських продажах в минулі роки некоректно, оскільки цифри вже не будуть колишніми.

Найбільші учасники російського ринку не розкривають свої кримські плани. Але деякі компанії зізнаються, що з точки зору бізнесу, постачання на півострів поки що недоцільні і швидше за все, протягом року ситуація кардинально не зміниться.

Почав продавати свої автомобілі імпортер китайської марки Geely, дилерські центри якого відкрилися на початку літа в Сімферополі і Севастополі. Засадничо витрат це не викликало, так як компанія переоформила свою українську власність на російську

На думку російських аналітиків кримський ринок дуже маленький за обсягом, а доходи місцевого населення нижче, ніж середні по Росії, тому багато жителів півострова просто не можуть собі дозволити нове авто. З цієї причини, зараз буде активніше розвиватися ринок уживаних автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Кримчани зможуть купити собі лише новенькі ВАЗи та Geely». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі