неділя, 31 січня 2021 23:10

Коли не страшно сідати за кермо - у Європі визначили найбезпечніший автомобіль

Коли не страшно сідати за кермо - у Європі визначили найбезпечніший автомобіль
фото: motor1.com

Європейська програма оцінки безпеки автомобілів Euro NCAP визнала хетчбек Volkswagen ID.3 найбільш безпечним автомобілем.

ID.3 - це електромобіль. Він перший у новій лінійці, однак вже отримав максимальну п'ятизіркову оцінку за те, що стандартна комплектація має дуже безпечну конструкцію. Повідомляє ресурс What car.

Під час випробувань ID.3 і спеціальний бар'єр рухались назустріч один одному зі швидкістю 49 км/год. За результати удару фахівці визначають, яких збитків авто може завдати іншому транспору та його пасажирам під час зіткнення.

Електрокар у краш-тестах набрав 89% високих балів у захисті дітей та 87% - у захисті дорослих. Таких показників вдалося досягти завдяки передній центральній подушці безпеки, яка не дозволяє людям битися головою одне з одним. Крім того, ID.3 має систему автоматичного екстреного гальмування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розігнали до 455 км/год - серійне авто поставило рекорд швидкості

За 2019 рік найнадійнішими автомобілями світу визнали Lexus, Mazda і Toyota. Про це свідчить масштабне опитування видання Consumer Reports серед сотень тисяч водіїв у різних куточках планети.

Зараз ви читаєте новину «Коли не страшно сідати за кермо - у Європі визначили найбезпечніший автомобіль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі