вівторок, 10 травня 2016 13:45

Китайці створили конкурента Tesla Model X

Китайці створили конкурента Tesla Model X

У Китаї представили перший електромобіль марки Zhiche Auto.

Компанія планує випустити автомобіль з революційними характеристиками, повідомляє ЕкоТехніка.

Назва молодий фірми перекладається з китайської як "мудрий автомобіль", проте ім'я електричному кросоверу розробники поки не дали.

Zhiche Auto не сама створюватиме автомобіль. Всі комплектуючі — від шасі до електроніки замовлятимуть у сторонніх постачальників.

Перший діючий прототип Zhiche Auto представляє собою купеподібний електрокросовер з парою дверей типу "крило чайки", як у Tesla Model X.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні збільшились продажі електромобілів і авто з ГБО

Салон китайського автомобіля нагадує концептуальний: він виглядає ефектно, однак про практичность інженери не дуже подбали. Овальне кермо незручне при швидкому обертанні, мультимедійний планшет розташований занадто низько і відволікає водія, дзеркал заднього виду немає — замість них дві камери, що передають зображення на два невеликих дисплея по кутах передньої панелі. Замість традиційних стоп-сигналів буде загорятися світлодіодна напис "stop".

Зовнішність електрокара намалював Баонан Ду — співвласник Zhiche Auto, який раніше працював шеф-дизайнером стилістичної студії концерну PSA у Китаї.

Нагадаємо, нещодавно відбувся автосалон у Пекіні, на якому представлять понад тисячу автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Китайці створили конкурента Tesla Model X». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі