понеділок, 04 липня 2022 12:10

Які амортизатори краще вибрати

  Зношування амортизаторів погіршує контакт із дорожнім покриттям, керованість машини, руйнує елементи підвіски та інших вузлів. Фото: АТЛ
Зношування амортизаторів погіршує контакт із дорожнім покриттям, керованість машини, руйнує елементи підвіски та інших вузлів. Фото: АТЛ

Від того, наскільки правильно підібрано та встановлено такий елемент підвіски як амортизатор, залежить поведінка транспорту на дорогах та безпека руху. Зношування або несправність обладнання погіршує контакт із дорожнім покриттям, керованість машини, руйнує елементи підвіски та інших вузлів. Індивідуальний підхід до підбору деталей з урахуванням конкретних потреб та параметрів авто – найоптимальніше рішення для водія.

Види деталей та їхні особливості

Амортизатори бувають:

• Масляними (гідравлічними двотрубними). Вони нескладні в конструкції, досить м'які, надійні. Встановлюють, якщо йдеться про пересування в щадному режимі, оскільки вибоїсті дороги можуть скоротити ресурс їх експлуатації.

• Газовими (однотрубними) – добротні, не перегріваються при інтенсивних навантаженнях, ідеальні для бездоріжжя, але м'якістю не відрізняються. До того ж, не рекомендують їх використовувати в старих автомобілях зі зниженим рівнем жорсткості..

• Газомасляними (двоциліндровими) – характеризуються підвищеною міцністю та добротністю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві можуть забирати авто без глушника: подробиці

7 основних аспектів вибору

Відповідальний підхід до такого питання має враховувати:

• Конструктивні особливості автомобіля.

• Дороги, якими належить їздити.

• Експлуатаційні умови та стиль водіння.

• Рекомендації автовиробника. Якщо сумніваєтеся, газовий чи масляний вид аморту ставити, потрібно вибирати той, що передбачено на автозаводі.

• Бренд. Кращими виробниками вважають KYB (Kayaba), Японія, Koni (Голландія), Monroe (США), Bilstein, Sachs (Німеччина).

• Важливість підбору деталей одного типу у разі заміни на задні та передні, щоб на керованість авто не позначилася різниця характеристик та параметрів пристроїв.

• Відгуки клієнтів. Так, на думку споживачів, амортизатори Bilstein підійдуть для любителів швидкісної їзди, проте неминуча тряска та жорсткість у роботі підвіски; Monroe підходять для розмірених та комфортних поїздок; Kayaba ідеальні при змішаних циклах пересування.

АТЛ: вибір добротних автотоварів

 

Компанія має асортиментний ряд амортизаторів за доступною ціною для вашого авто. Каталог містить опис, необхідну інформацію про товар. У пошуку деталей виручає онлайн підбір за vin-номером. Розумна ціна, якість виробів і гарантійні терміни – все це завдяки професіоналізму та співпраці з перевіреними постачальниками.

Зараз ви читаєте новину «Які амортизатори краще вибрати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі