вівторок, 22 грудня 2015 17:36

Кабмін планує підняти ціни на пальне

Кабмін планує підняти ціни на пальне
фото: joinfo.ua

Уряд запропонував збільшити акцизи на моторні палива. Про це повідомляє "Преса України".

Кабмін запропонував підвищення акцизів у законопроекті "Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2016 році". Згідно документу будуть підвищені акцизи на моторні палива. Для бензину ціна зросте майже на 13% із 202 євро до 228 євро за тонну. Дизельне паливо подорожчає на 113 євро за тонну. Ціна скрапленого газу складе 57 євро за тонну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За вихідні автомобільний газ подешевшав ще на 20 копійок

Також, цей закон містить ряд норм для посилення контролю сплати акцизного збору із нафтопродуктів.

У законопроекті передбачено пільги на вироблення альтернативних видів палива із підвищеним вмістом біоеталону. Акциз для них вдвічі менший, і становить 112 євро за тонну.

Уряд пропонує систематизувати контроль за всіма операціями з паливом. КМУ хоче ввести систему електронного адміністрування реалізації палива і акцизну накладну.

Нагадаємо, вчора на ранкових торгах вартість лютневих ф'ючерсів на північноморську нафту марки Brent опустилася до рівнів 36,2 доларів за барель. Це найнижчий показник за останні 11 років.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін планує підняти ціни на пальне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі