субота, 06 січня 2024 05:10

Змінився збір на першу реєстрацію легкового авто - цифри та інфографіка

З 1 січня змінився розмір ставки збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої державної реєстрації легкових авто.

Це пов'язано з тим, що збільшився прожитковий мінімум, який становить 3028 грн. Про це повідомив Головний сервісний центр Міністерства внутрішніх справ.

Розмір податку:

3% - якщо вартість авто не перевищує 165 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня звітного року;

4 % - якщо вартість автівки перевищує 165, але не перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

5 % - якщо об'єкт оподаткування перевищує 290 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шість порад, як не заснути за кермом

Вартість легкового автомобіля визначається відповідно до договору купівлі-продажу, договору міни, довідки органів митної служби, акта експертної оцінки вартості чи інших документів, що підтверджують цю вартість.

Незалежно від того машина нова чи вживана, при першій реєстрації в Україні сплачується визначена вартість збору на обов'язкове державне пенсійне страхування. Розрахунки залежать від вартості легкового автомобіля без урахування податку на додану вартість:

не перевищує або дорівнює 499 620 грн - сплачується 3%;

більше ніж 499 620 грн, але не перевищує або дорівнює 878 120 грн - сплачується 4%;

більше ніж 878 120 грн - сплачується 5%.

Автор: hsc.gov.ua
  З 1 січня змінився розмір ставки збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої державної реєстрації легкових авто
З 1 січня змінився розмір ставки збору на обов'язкове державне пенсійне страхування під час першої державної реєстрації легкових авто

Податок сплачується на бюджетні рахунки, відкриті у головних управліннях Казначейства, за місцем проведення першої державної реєстрації в Україні легкового автомобіля у сервісних центрах МВС.

Народні депутати передали на розгляд Верховній Раді законопроєкт № 10380, який значно зменшує людський фактор у процесі розмитнення вживаних легкових авто й переносить цей процес у застосунок "Дія", повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У застосунку "Дія" відновили послуги заміни посвідчення водія і перереєстрації авто.

Зараз ви читаєте новину «Змінився збір на першу реєстрацію легкового авто - цифри та інфографіка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі